Aktuelno 1

07.10.2024.

9:54

Kralj Čarls prvi put ručao, komentari ne prestaju: "Jadan čovek..." FOTO

Kralj Čarls, koji ima rak prostate, po nalogu supruge i lekara uveo je još jedan obrok, a fotografija na kojoj se vidi da jede samo pola avokada, rastužila je mnoge.

Izvor: b92.net/The Telegraph

Kralj Čarls prvi put ručao, komentari ne prestaju: "Jadan čovek..." FOTO
Profimedia

Podeli:

Otkad mu je otkriven rak, kralj Čarls je pod strogim nadzorom lekara, ali i supruge, kraljice Kamile. Da bi izašao na kraj s terapijama, preporučeno mu je da uvede još jedan obrok, što je ranije uvek odbijao.


Kako je izvestio The Telegrapf, monarha je po naređenju kraljice Kamile, promenio doživotnu naviku da ne ruča.

"Nevoljno je, međutim, prihvatio preporuku da za vreme ručka nešto pojede, zapravo užinu. Pojede pola avokada i to je to. Ovo je veoma važno, posebno ako ste bolesni", rekao je neimenovani izvor.

Fotografije kralja kako jede pola avokada brzo su postale viralne, a mnogi su prokomentarisali izraz njegovog lica.

"Jadan čovek, ovo je baš tužno".

Poznato je da se kralj Čarls hrani zdravo, insistira na organski proizvedenoj hrani, a posebno voli jaja. On je pre tri godine za Bi-Bi-Si rekao da dva dana nedeljno izbegava meso i ribu i mlečne proizvode.


Kako je navedeno, kralj Čarls je umesto ručka radije šetao, posebno kada je boravio u nekoj kraljevskih rezidencija u seoskim oblstima.

Njegov najnoviji dodatak ishrani, međutim, široko se smatra "superhranom", koju vole milenijalci i generacija Z, posebno kada se jede uz tost i jaje.

Avokado je pun vlakana, esencijalnih hranljivih materija i energije za povećanje zdrave masti.

Nedavni podaci pokazuju da je popularnost voća sve veća u Velikoj Britaniji, pri čemu Britanci godišnje kupuju 17,4 odsto više avokada do aprila 2024. u poređenju sa prethodnim 12-mesečnim periodom, koji je označio najveći porast za bilo koje voće ili povrće.

Prošle nedelje je kraljev posinak Tom Parker Boulz (49), otkrio da monarh jede "jednostavnu, zdravu, pre svega sezonsku hranu".

Tom, koji je pisac i gastro kritičar, ujedno i najstariji Kamilin sin, opisao je očuha kao "pravog heroja", koji se zalaže za održivost u svim oblastima svog života.

Dodao je da su kuhinje na dvoru često pune "sezonskih plodova sa kraljevskih imanja", uključujući "divljač, govedinu i jagnjetinu, grašak, jagode, maline i blitvu".

Naveo je i da se sa stola kralja Čarlsa ništa ne beca.

"Sve se reciklira. Ako nešto ostane, biće pretvoreno u nešto drugo ili će se pojaviti na meniju sledećeg dana", objasnio je Tom.

Ako je verovati navodima iz najnovija knjige o istoriji ishrane u kraljevskoj porodici ("The Palace Papers", autorke Tine Braun), kraljica Kamila, svakodnevno jede kašu i lagane obroke za ručak pileća supa ili dimljeni loso, dok Čarls jede sušeno voće i med za doručak i više voli popodnevni čaj za ručak.

"Čajanke su za njih uvek bile spektakl. Okupe se svi, a na stolu nisu samo kolači i keks, već i sendviči. Možda čak dobijete i poširana jaja", otkrio je Tom Parker Boulz.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: