Aktuelno 1

06.10.2024.

16:30

Istražiteljka tvrdi da je Didi kriv za Tupakovu smrt: "Kako ovo ikome ima smisla?"

Nakon vesti da je porodica repera Tupaka pokrenula istragu o njegovom ubistvu i povezanosti sa Pi Didijem, istražiteljka mesta zločina, Šeril Mekolum veruje da je Didi povezan sa Tupakovim ubistvom i prethodnom pucnjavom iz 1994. godine.

Izvor: Klix.ba

Istražiteljka tvrdi da je Didi kriv za Tupakovu smrt: "Kako ovo ikome ima smisla?"
EPA/PAUL BUCK

Podeli:

"Za mene je cela ova situacija počela 1994. godine, prvi put kada je Tupak napadnut", rekla je Mekolum za NewsNation.

Naime, Tupak je upucan tokom pljačke u Kuad studiju na Tajms skveru, dok je u isto vreme u studiju bio Pi Didi sa pratnjom u kojoj je bilo 40 ljudi.

"Ne morate da pucate u nekoga pet puta da biste mu uzeli nakit i novac. Kako ikome ima smisla da će jedna osoba biti opljačkana, a ne ostalih 40? Ko bi imao više novca i nakita", navela je ona i dodala da su Pi Didi i ostalih 40 ljudi ostali nepovređeni.

Možda vas zanima

Nakon pucnjave, Šakur je otvoreno optužio repera Notoriousa Biga, izdavačku kuću Bad Boy Records i Pi Didija da su se ponašali opušteno kada se Tupak dovukao u studio sav krvav.

"Niko mi nije prišao. Primetio sam da me niko ne gleda", rekao je Tupak za magazin Vibe 1995. godine.

Inače, Tupak je ubijen dve godine kasnije u pucnjavi iz vožnje dok je napuštao boks meč u MGM Grandu u Las Vegasu.

"Oba puta kada je Tupak Šakur upucan, on je bio zarobljen. Prvi put u liftu, drugi put u kolima. Bukvalno nije imao kuda da pobegne. Ironično, obe scene nemaju snimak. Za mene to znači neko njemu blizak znao gde se nalazio tog dana, u to vreme, i to prilično dobro sužava krug vaših sumnjivih osoba koje bi znale gde je bio ta dva dana", rekao je Mekolum.

Možda vas zanima

Pi Didi i Bigi su negirali optužbe, a zatim je Bigi ubijen 1997. godine i slučaj nije rešen.

Podsećanja radi, Pi Didi se trenutno suočava sa optužbama za seksualnu trgovinu i reketiranje koje su uključene u saveznu optužnicu u kojoj se navodi da je učestvovao i u otmici, prinudnom radu, podmićivanju i drugim zločinima.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: