Aktuelno 2

06.10.2024.

10:52

Razvod je Gejtsa papreno koštao: Bil sve siromašniji, Melinda sve bogatija FOTO

Iako je Gejts i dalje bogat i ima 107 milijardi dolara, njegovo bogatstvo palo je za četiri milijarde dolara, a glavni razlog je razvod od supruge Melinde Frenš Gejts, kojoj je platio 12.5 milijardi dolara.

Izvor: B92.net/Forbs

Razvod je Gejtsa papreno koštao: Bil sve siromašniji, Melinda sve bogatija FOTO
Profimedia

Podeli:

Gotovo dvadeset godina Bil Gejte bio je ili najbogatiji ili drugi najbogatiji čojek na Forbesovoj godišnjoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca.

To više nije slučaj. Iako je Gejts još uvek neverovatno bogat, ima 107 milijardi dolara, na ovogodišnjoj Forbsovoj listi nalazi se tek na 9. mestu, dok je prošle godine bio šesti.

Njegovo bogatstvo palo je u međuvremenu za četiri milijarde dolara i među globalnim milijarderima, sada je na 12. mestu - prvi put da se ne nalazi među 10 najbogatijih ljudi sveta od 1991. godine.

Jedan veliki razlog za ovakav pad njegov je razvod od Melinde Frenč Gejts s kojom je bio u braku 27 godina.

Kada je Melinda u maju ove godine objavila kako namerava da odstupiti s pozicije predsednice fondacije "Bil i Melinda Gejts", takođe je spomenula da će dobiti dodatnih 12,5 milijardi dolara za svoj dobrotvorni rad, prenosi Forbs.

Nije rekla otkud taj novac dolazi ni kada će ga primiti, ali ovaj magazin je saznao kako sredstva nisu deo novca same fondacije, već joj ih je prebacio Bil.

Isti izvor je povećao procenjeno Melininon bogatstvo na 29 milijardi dolara, dok je pre godinu dana ono iznosilo oko 10,3 milijarde dolara. To je čini devetom najbogatijom Amerikankom.

Inače, Bil i Melinda Gejts saopštili su u maju 2021. da se razvode posle 27 godina braka, uz obrazloženje da "više ne veruju da mogu zajedno da rastu kao par".

"Posle mnogo razmišljanja i rada na našoj vezi, odlučili smo da okončamo brak", naveli su u zajedničkoj poruci na Tviteru.
 

Oni su se upoznali tokom osamdesetih godina prošlog veka kada je Melinda počela da radi u kompaniji Majkrosoft.

U braku dugom 27 godina dobili su troje dece.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Odlučeno: "Zbogom vinogradi"

Francuska, najveći svetski proizvođač vina, obezbedila je sredstva Evropske unije u iznosu od 120 miliona evra za uklanjanje svojih vinograda zbog slabije globalne potražnje za vinom.

19:10

4.10.2024.

1 d

Podeli: