Aktuelno 1

04.10.2024.

16:36

Čovek potresen tragedijom u Jablanici nudi stan: "Oni su prioritet" FOTO

Smrtonosne poplave zahvatile su više gradova i mesta u Bosni i Hercegovini, a jako je teška situacija u Jablanici, gde je prema službenim informacijama poginulo najmanje 16 osoba.

Izvor: B92.net

Čovek potresen tragedijom u Jablanici nudi stan: "Oni su prioritet" FOTO
Tanjug/AP Photo/Armin Durgut (STR)

Podeli:

Mnogobrojni stanovnici BiH žele da pomognu meštanima poplavljenih područja. U prilog tome govori i ovaj slučaj.

Naime, fotograf Dženad Džino oglasio se na društvenim mrežama o stanju u Jablanici.

"Dragi ljudi, moja porodica i ja smo dobro. Ne mogu vam odgovoriti svima, ali ovde je ludnica od sinoć. Odsečeni smo od sveta. U Jablanici je haos. Po informacijama koje imam, ima svega, mrtvih, nestalih...", napisao je jutros na Fejsbuku.

Nakon toga, on je objavio fotografiju na kojoj se vidi trenutmo stanje Jablanice. ono što je oduševilo sve ali i raznežilo mnoge je komentar čoveka iz Mostara koji je ponudio smeštaj onima koji su pogođeni poplavama.

"Drug moj, prazan mi je stan u Mostaru. Molim te da odabereš porodicu sa decom kojima je bar sada za prvu pomoć smeštaj nužan, a nemaju nikoga. Znam da je sada teško, ali prioritet su deca, možda i da se deca smeste. Kontaktiraj Mostar, hotel Ero zapi prazan. Pozivam sve Mostarce da zaborave stanove i stan na dan, da smeste ljude. Pokažite solidarnost. Sad budite ljudi", napisao je on.

Podsetimo, obilne padavine koje su tokom noći zahvatile veći deo Bosne i Hercegovine izazvale su smrtonosne poplave u više gradova. Poplavljene su ulice i stambeni objekti u Jablanici, Kiseljaku, Kreševu, Busovači i Fojnici.

Najteža je situacija u Jablanici. Potvrđeno je da je najmanje 16 poginulih.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Poplave u BiH

uživo Užas: 20 mrtvih, Više od 40 nestalih! FOTO/VIDEO

Snažan ciklon zahvatio je region u kom se nalazi i Srbija. Najdramatičnije je u susednoj BiH gde, kako javljaju mediji, ima i mrtvih. Pogođeni su i zemljotresom. Takođe, vanredno je i u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

18:20

4.10.2024.

13 min

Podeli: