Aktuelno 0

05.10.2024.

8:06

Kim Kardašijan brani braću Menendez VIDEO

Nakon što ih je posetila u zatvoru, Kim Kardašijan se sada zalaže za puštanje Lajla i Erika Menendeza iz zatvora.

Izvor: B92.net

Kim Kardašijan brani braću Menendez VIDEO
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS / POOL

Podeli:

Naime, braća Menendez osuđena su na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovne kazne 1996. godine zbog ubistva svojih roditelja Hozea i Kiti Menendez.

Lajl i Erik imali su 21 i 18 godina u vreme ubistava, a na suđenju su tvrdili da su godinama bili izloženi zlostavljanju.

Na njihovoj priči temelji se radnja Netfliksove serije Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story, koja je brzo postigla uspeh na platformi.

Podsetimo, braća Menendez su dobila podršku Kim Kardašijan, koja se već dugo bori za reformu kaznenog pravosuđa. Kim je objavila članak za NBC News u kojem je pozvala na oslobođenje braće.

"Fiziološki i psihološki, vreme nas menja i sumnjam da bi iko tvrdio da je ista osoba kao što je bio s 18 godina. Ja sigurno nisam", poručila je.

U članku Kim tvrdi da je priča braće postala "zabava za naciju" zahvaljujući njihovom televizijskom suđenju te da su pretvoreni u "monstrume i senzacionaliziranu poslasticu za oči".

Kao rezultat toga, tvrdi, nisu imali "nikakve šanse za pošteno suđenje". Jasno je dala do znanja da ubistvo njihovih roditelja nije opravdano, ali je dodala:

"Ne smemo zanemariti ko su oni danas u svojim 50-im."

"S obzirom na to da je njihov slučaj ponovno u središtu pažnje i da je otkriveno pismo iz 1988. godine u kojem Erik svojoj rođaki opisuje zlostavljanje, moja nada je da će se doživotne kazne Erika i Lajla Menendeza ponovno razmotriti", zaključila je.

Nakon izlaska serije okružni tužitelj okruga LA, Džordž Gaskon, najavio je da postoji "moralna i etička obveza" vlasti da preispitaju dokaze o navodnom seksualnom zlostavljanju koje je počinio njihov otac, koje su Lajl i Erik podneli prošle godine.

"Nijedna od tih informacija nije potvrđena. U ovom trenutku nismo spremni da kažemo verujemo li ili ne verujemo u te informacije. Ali ovde smo da vam kažemo da imamo moralnu i etičku obavezu da pregledamo ono što nam je predstavljeno."

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: