Aktuelno 0

02.10.2024.

21:09

Doktor kriv za predoziranje Metjua Perija? Preti mu 10 godina zatvora

Kalifornijski doktor Mark Čavez je stigao na sud kako bi se izjasnio krivim za svoju ulogu u smrtonosnom predoziranju Metjua Perija.

Izvor: B92.net

Doktor kriv za predoziranje Metjua Perija? Preti mu 10 godina zatvora
Profimedia/Mary Evans/Allstar/Graham Whitby Boot.

Podeli:

Glumac iz serije "Prijatelji" pronađen je mrtav u đakuziju u svom domu u Los Anđelesu 28. oktobra, nakon duge i dobro dokumentovane borbe sa zavisnošću.

Mark Čavez (53) stigao je u sud u Los Anđelesu u sredu, gde je njegov pravni tim naveo da će se izjasniti krivim za zaveru radi distribucije ketamina Periju.

Preti mu do 10 godina zatvora, čak i sa nagodbom, piše Dejli Mejl.

Pre saslušanja u sredu, Čavez je pristao da prestane da se bavi medicinom i predao je svoj pasoš vlastima.

Čavez je navodno prodao ketaminske pastile dr Salvadoru Plasenciji, koji je optužen da ih je potom dao Periju.

Plasencija se suočava sa odvojenim optužbama, na koje se izjasnio da nije kriv.

Plasencija je optužen da je poslao poruku Čavezu sa rečima "Pitamo se koliko će ovaj idiot platiti" kada je saznao da Peri traži ketamin.

Tužilaštvo je ponudilo manje optužbe Čavezu i još dvojici u zamenu za njihovu saradnju u procesu protiv dvojice koje smatraju odgovornijim za Perijevu smrt od predoziranja: jednog drugog doktora i navodnog dilera kojeg nazivaju "kraljicom ketamina" iz Los Anđelesa.

Njegov advokat Metju Bininger je nakon Čavezovog prvog pojavljivanja na sudu 30. avgusta rekao da se Čavez "neverovatno kaje" i da "pokušava da učini sve što je u njegovoj moći kako bi ispravio grešku koja se ovde desila."

Podsećamo, Peri je pronađen mrtav od strane svog asistenta, a medicinski ispitivač je kasnije naveo da je osnovni uzrok smrti bio ketamin.

Peri se godinama borio sa zavisnošću.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: