Aktuelno 10

30.09.2024.

12:45

Spisak za crnogorskog kandidata na Evroviziji iznenadio: Evo ko je sve na njemu

Crna Gora ponovo će učestvovati na Izboru za pesmu Evrovizije, posle dve godine pauze, a u novembru će se održati njihovo takmičenje na nivou zemlje - Montesong.

Izvor: Kurir.rs/Ivan Ercegovcević

Spisak za crnogorskog kandidata na Evroviziji iznenadio: Evo ko je sve na njemu
Dusan Milenkovic/ATAImages

Podeli:

Spisak takmičara je mnoge iznenadio, s obzirom da se na ovo takmičenje prijavio, pored ostalih, Boban Rajović, Jadranka Barjaktarović, ali i Danica Crnogorčević. 

"Povratak Crne Gore na Evroviziju biće dobro propraćen, to je želja organizatora. Ali izgleda da i brojni pevači u tom takmičenju vide veliku šansu za uspeh i promociju jer je Evrovizija poslednjih godina iznedrila mnogo novih pevača koji su postali popularni, a nekima je još više donela slave. Jadranka je, koliko znam, duže vreme radila na pesmi sa autorima i ona je potpuno spremna za takmičenje. Biće ovo njen povratak na muzičku scenu, sigurno zapažen. Iznenađenje je bilo kada je stigla prijava Danice Crnogorčević jer to niko nije očekivao", priča izvor Kurira i dodaje:

Možda vas zanima

zvanično je

Crnogorci se vraćaju

Nakon neuspeha koji se desio 2022. godine, Crna Gora se vraća na Evroviziju.

11:12

19.8.2024.

42 d

"Ona se bavi etno-muzikom, pa je sigurno da će se dobro snaći na Evroviziji jer to publika voli da čuje. Danica je poslednjih godina vrlo popularna zbog svojih pesama i nesumnjivo je da će imati podršku publike. Ono što svima odmah upada u oči jeste to da će se Danica i Jadranka naći na istoj sceni boreći se za pobedu, a njih dve su sušta suprotnost po muzici koju pevaju, a očigledno i po stavovima."

Tim povodom se oglasio Boban Rajović, koji namerava da se predstavi u drugačijem stilu.

"Oduvek sam govorio da bih voleo da učestvujem na takvom festivalu jer volim izazove, a i pesma koju bih predao morala bi da bude u nekom drugom fazonu. I samim tim bi se nešto desilo, da ne bude sve sterilno, ipak trajem 25 godina i potrebno mi je da me nešto pokrene. A što se tiče pitanja da li sam ove godine predao pesmu, to će se vrlo brzo saznati. Svakako mi je drago što će Crna Gora opet da se takmiči", naveo je on.

Direktor Montesonga, pevač Danijel Alibabić, objasnio je zašto ne smeju da otkrivaju imena i autore prijavljenih kompozicija.

Možda vas zanima

(Ne)opravdano

Holandija neće učestvovati na Evroviziji sledeće godine?

Holandija će do 1. novembra odlučiti da li će učestvovati na Evroviziji sledeće godine nakon što je ovogodišnji holandski kandidat Jost Klajn bio diskvalifikovan, saopštila je u četvrtak holandska televizija AVROTROS.

8:33

13.9.2024.

17 d

"Po pravilniku festivala, anonimno se šalju prijave u zasebnim kovertama, tako da selekciona komisija preslušava pesme bez informacija o izvođaču i autorima. Ne mogu vam dati preciznu informaciju do trenutka dok se ne otvore koverte kompozicija koje su ušle u top 16. Konkurs je otvoren za sve izvođače koji žele da se takmiče i apsolutno su dobrodošli svi s dobrim i kvalitetnim kompozicijama", navodi on, pa dodaje:

"Glasanje će biti po evrovizijskom modelu – stručni žiri će imati 50 odsto udela, a publika putem SMS glasanja takođe 50 odsto. U ukupnom zbiru žirija i publike dobićemo pobednika koji će Crnu Goru predstavljati na Pesmi Evrovizije 2025. godine. Montesong će se održati 27. novembra 2024. godine u dvorani Voco u Podgorici."

Na kraju je dodao da će se potruditi da Montesong ove godine nadmaši sva očekivanja.

"Od pobednika očekujemo raznolikost i otvorenost ka svim žanrovima. Montesong će biti najzahtevniji produkcijski program dosad u Crnoj Gori i sa sigurnošću vam mogu reći da će svaki nastup biti poseban i spektakularan", rekao je Alibabić za Kurir.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

19 h

Podeli: