Aktuelno 1

29.09.2024.

9:44

Keli Ozborn otkriva: "Svi moji dileri bili su lekari"

Serija "TMZ Investigates: Matthew Perry & The Secret Celebrity Drug Ring" izašla je ove nedelje, a govori o drogi u Holivudi i smrtnom slučaju glumca Metjua Perija.

Izvor: Jutarnji.hr

Keli Ozborn otkriva: "Svi moji dileri bili su lekari"
Profimedia

Podeli:

Kao što je već poznato, glumac se prošle godine u oktobru smrtonosno predozirao ketaminom, kojim se lečio od depresije i zavisnosti.

Kako navodi San, Peri je trošio oko 49.000 evra mesečno na ilegalnu supstancu koju je dnevno uzimao u injekcijama između šest do osam puta. Nakon Perijeve smrti pokrenuta je istraga da bi se otkrilo kako je glumac uspeo da dođe do tako velikih količina ketamina.

Prošloga meseca je uhapšeno pet osoba za koje se sumnja da su imale veze s prodajom supstance koju je Peri koristio, a među njima je bila i Džasvin Sanga, poznatija kao ‘kraljica ketamina‘. Sanga je navodno opskrbljivala slavne osobe u Holivudu, a sama istraga pokrenula je neke slavne zvezde da progovore o svom slučaju.

Keli Ozborn je rekla da je još kao tinejdžerka mogla sama da ispiše svoje recepte te da joj je u jednom trenutku čak šest lekara pisalo recepte.

"Nisam imala ilegalne ulične dilere droge, svi moji dileri bili su lekari. Svaki put. Imala sam takve lekare u Njujorku, L.A.-u i Londonu, tako da ako mi ponestane, mogu ih nazvati. Mislim, apsolutno je nemoguće da nisu videli da sam zavisnik, s količinom koju su mi prepisivali", kazala je.

Ozborn je tvrdila i da su neki centri za lečenje slali ljude na sastanke anonimnih alkoholičara i anonimnih narkomana u pokušaju da zavisnike vrate lečenju kako bi ih oni ponovno usmerili nazad u centar na skupo lečenje.

Otkriveno je i da su medicinski stručnjaci menjali supstance za slavu, besplatne stvari i druženje sa slavnima.

"Svaki zavisnik od droga zna kako se i sa kim se može spojiti, ali slavne osobe to znaju bolje nego iko drugi...", otkrio je specijalista za zavisnost dr Du Pinski. 

Bivša supruga Majkla Džeksona, Debi Rov, potvrdila je da su lekari delili drogu kako bi bili deo kruga slavnih.

"Jako sam upoznata sa lekovima koje je dr Arni Klejn davao nekim pacijentima. Taj pacijent je imao zabavu i ja sam bila na njoj, čim uđete tamo stoji posuda sa slatkišima koja sadrži opioide", rekla je.

"Lekari, nažalost, često žele da učine slavnim osobama. Oni će raditi stvari koje su potpuno neprikladne samo da bi imali slavne klijente i bili prijatelji slavnim osobama te da bi oni sami postali slavni. Tada stvari mogu krenuti naopako, kao što se to očito dogodilo u ovoj situaciji", smatra plastični hirurg dr Teri Dubrou. 

Inače, ketamin u Americi zapravo nije propisan kao lek za depresiju i poremećaje zavisnosti, ali toga se niko ne pridržava.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: