Aktuelno 1

28.09.2024.

21:07

Zombiji šetali ulicama Beograda: Evo o čemu se zapravo radi FOTO

Veliki broj ljudi maskiran u zombije prošetao je danas ulicama Beograda u okviru 11. Zombie Walk manifestacije u sklopu Festivala filma fantastike.

Izvor: b92.net/Tanjug

Zombiji šetali ulicama Beograda: Evo o čemu se zapravo radi FOTO
F.S./ATAImages

Podeli:

U pitanju je  manifestacija humanitarnog karaktera koja ima za cilj prikupljanje sredstava za odeljenje dečije onkologije Insititututa za onkologiju i radiologiju Srbije.

Šetnja zombija ima za cilj i promociju filmske umetnosti i segmenta koji se bavi scenskom maskom, šminkom i specijalnim efektima.

Nakon šetnje dodeljene su i nagrade za najbolje maske u tri kategorije: Miss Zombie Walka, Mister Zombie Walka i Little miss/mister zombie sunshine (najbolje dete zombi), kao i njihove šminkere.

F.S./ATAImages

Neobični kostimi privukli su pažnju brojnih prolaznika.

U okviru programa Festivala filmske fantastike biće prikazano preko 35 filmova, a za domaću, regionalnu i omladinsku takmičarsku selekciju prijavilo se 20 filmova.

Festival se održava u MTS Dvorani.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: