Aktuelno 1

28.09.2024.

15:33

"Đe su naša prava?": Počeo prajd u Crnoj Gori

Parada ponosa počela je danas u Podgorici okupljanjem učesnika na Trgu nezavisnosti, a okupljeni nose zastave duginih boja i transparente sa porukama "Pravda za sve", "Nećeš mi ti određivat" i "Đe su naša prava".

Izvor: Tanjug

"Đe su naša prava?": Počeo prajd u Crnoj Gori
Shutterstock/Iryna Imago

Podeli:

Dvanaesti Montenegro Prajd, pod sloganom "Đe su naša prava?", počeo je okupljanjem od 13.00 sati, a u 14.30 predviđeni su pozdravni govori, nakon čega će, u 15.00 sati, početi šetnja centrom grada, prenosi RTCG.

Povorka će od Trga nezavisnosti krenuti Ulicom slobode, zatim Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog i Bulevarom Stanka Dragojevića, gde će skrenuti i proći Bokeškom ulicom.

Učesnici će zatim prošetati ulicom Miljana Vukova, Trgom Balšića, Vučedolskom ulicom, Ulicom slobode i vratiti se na Trg nezavisnosti.

Organizatori povorke kazali su ranije da je cilj događaja da skrene pažnju na prava LGBT+ zajednice i njihovu borbu za ravnopravnost i samoodređenje, uz naglasak na ključne zahteve za usvajanje Zakona o pravnom prepoznavanju rodnog identiteta na osnovu samoodređenja.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: