Aktuelno 0

28.09.2024.

17:11

Oslikan novi mural sa likom Bore Đorđevića FOTO

Velikan jugoslovenske rok scene, Bora Đorđević, preminuo je početkom septembra u Ljubljani nakon teške bolesti, a sada je u njegovu čast oslikan još jedan mural, ovog puta u Gornjem Milanovcu.

Izvor: RINA

Oslikan novi mural sa likom Bore Đorđevića  FOTO
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

U čast legendi, već je oslikano nekoliko murala, a sada je lik Bore Čorbe osvanuo i u Gornjem Milanovcu, na trafo-stanici  u Železničkoj ulici.

"Ovo je treći mural sa Borinim likom koji je nakon njegove smrti oslikan u Srbiji. Urađen iz poštovanja prema čoveku koji nije imao potrebu nikome lažno da se dopadne. Iz poštovanja prema tome što je decenijama u ime svih nas uporno dozivao anđela, dok anđeo na kraju nije pozvao njega. Ovaj mural je radio Dositej Obradović, Milanovčanin, inače budući student vajarstva. Ovaj grafit mu je prvi takvog tipa", kažu za RINU organizatori oslikavanja murala u Gornjem Milanovcu.

RINA

Podgorica u glas pevala Borine hitove

U čast preminule rok legende, u centru Podgorice održan je koncert kao omaž vanserijskom muzičaru pod nazivom „Poslednja pesma o tebi“. U Njegoševoj ulici nastupili su bend Crveno i crno, a pevali su Danijel Alibabić, Isak Šabanović, Nemanja Petrović, Željko Vukčević, Novak Raičković  i Veljko Radonjić.

RINA

"Pesme Riblje čorbe defitivno su obeležile moje detinjstvo, uz njih smo plakali, zabavaljali se i veselili. Bio je neprevaziđen i takav će i ostati. Ja imam preko 47 godina i znam sve pesme, ali ono što me raduje jesu tinejdžeri koji su ovde u prvim redovima i znaju sve pesme takođe. To je pokazatelj, da će legenda i njegove pesme još dugo živeti", rekao je Marko Pavićević iz Podgorice.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: