Aktuelno 0

28.09.2024.

12:02

Kralj Čarls duboko ožalošćen zbog smrti Megi Smit FOTO

Kralj Čarls se oprostio se od preminule glumice Megi Smit emotivnom objavom na Instagramu.

Izvor: B92.net

Kralj Čarls duboko ožalošćen zbog smrti Megi Smit FOTO
EPA-EFE/NEIL HALL/POOL

Podeli:

"Moja supruga i ja smo bili duboko ožalošćeni kada smo saznali za smrt Megi Smit. Dok se spušta zavesa nad nacionalnim blagom, pridružujemo se svima u celom svetu u sećanju s divljenjem i privrženošću njenim brojnim izvrsnim nastupima, njenoj toplini i duhovitosti koje su blistale i izvan pozornice i na pozornici", napisao je kralj.

Objavio je sliku na kojoj razgovara sa glumicom na dodjeli nagrada Ponos Britanije u londonskom hotelu Grosvenor House 31. oktobra 2016.

Njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta II., dala je Megi 1990. godine titulu Dame Britanskog Carstva za zasluge u glumačkom svetu.

Podsetimo, glumica Megi Smit, poznata po filmovima o Hariju Poteru i seriji "Downton Abbey", preminula je u 89. godini, saopštila je njena porodica.

Njeni sinovi Tobi Stefens i Kris Larkin objavili su: "S velikom tugom moramo da objavimo smrt Dame Megi Smit.

"Preminula je mirno u bolnici rano jutros, u petak, 27. septembra. Bila je okružena prijateljima i porodicom na kraju. Iza sebe je ostavila dva sina i petoro voljenih unuka, koji su slomljeni gubitkom svoje izuzetne majke i bake", saopštili su.

Megi Smit je bila jedna od najpoznatijih britanskih glumica, a dobitnica je čak dva Oskara,  za najbolju glavnu glumicu za ulogu u filmu "Najbolje godine gospođice Džin Brodi" i Oskara za najbolju sporednu glumicu za film "Kalifornijski apartman".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: