Aktuelno 13

28.09.2024.

10:20

Muškarci, ne očajavajte – "Mali penis je velika vrlina" VIDEO

Bosanskohercegovački bloger Robert Dacešin obišao je Atinu gde je snimio zanimljive sadržaje, a između ostalog objasnio i zašto grčke skulpture imaju male penise.

Izvor: B92.net

Muškarci, ne očajavajte – "Mali penis je velika vrlina" VIDEO
Shutterstock/sulit.photos

Podeli:

Dacešin ističe da je razlog za takvo prikazivanje muškaraca bio vrlo jednostavan.

"U to vreme skulptura sa velikim penisom obično je bila povezana sa nekim simbolom divljaštva i nekontrole te da bi obično neka mitska bića koja su smatrana lošim u društvu imala velike penise", objasnio je Robert.

"S druge strane, neko ko je mudar, racionalan, obrazovan uvek bi bio prikazan sa malim penisom te nasuprot onoga što mi danas mislimo, mali penis u to doba bio je velika vrlina", dodao je.

"Možda u to doba. To doba nije više", našalila se žena u komentaru i pokupila brojne simpatije ali i mnogo sviđanja konstatacije.

U opisu samog video napisao je:

"Onda, šta kažete momci? Kakva je situacija kod vas i jeste li onako umerenog i duhovnog karaktera ili ipak više dominira onaj buntovni?"

Podsetimo, ovu tezu su ranije potvrdili i naučnici.

Većina istoričara smatra da je najprihvatljivije tumačenje ono da je mali penis znak skromnosti, racionalnosti i samokontrole koja se cenila, dok je veliki penis znak životinjske pohote i potpunog nedostatka kontrole.

Naime, Grci su cenili estetiku manjih penisa jer su držali do umetničkih ideala koji su se vrteli oko ravnoteže. Ništa nije smelo biti preveliko ili neuravnoteženo. Isto tako, ovo je mogla biti i refleksija u društvu ukorenjene erotizacije mladića.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

22 h

Podeli: