Aktuelno 3

28.09.2024.

11:35

Popularni glumac progovorio o transfobiji: "Mržnja postoji" VIDEO

Poznati glumac Vil Ferel izneo je svoja razmišljanja o tome zašto transfobija postoji.

Izvor: b92.net/klix.ba

Popularni glumac progovorio o transfobiji: "Mržnja postoji" VIDEO
EPA/ETIENNE LAURENT

Podeli:

U intervjuu za Independent, a u sklopu promotivne turneje za Netfliksov dokumentarac "Will & Harper", govorio je na ovu temu, pa rekao sledeće.

"Mislim da se bojimo onoga što ne poznajemo", istakao je glumac.

"Ne znam zašto bi mi trans osobe bile pretnja. Mržnja postoji. Vrlo je stvarna i vrlo je opasno za trans osobe u određenim situacijama... Ali ne znam zašto bi trans osobe trebale biti pretnja meni kao muškarcu. Ne znam zašto bi Harper bila pretnja meni", dodao je.

"To mi je tako čudno jer Harper je napokon... ona. Ona je napokon ono što je oduvek trebala da bude. Bez obzira na to možeš li to u potpunosti da razumeš ili ne, zašto bi ti smetalo ako je neko srećan? Zašto ti je to pretnja? Ako ti je trans zajednica pretnja, mislim da to dolazi iz nesigurnosti ili nedostatka samopouzdanja", izjavio je glumac.

"Will & Harper" fokusira se na prijateljstvo između Ferela i Harper Stil. Upoznali su se 1990-ih tokom svoje karijere u emisiji Saturday Night Live. Stil je javno istupila kao transrodna žena nakon 30 godina njihovog prijateljstva.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

23 h

Podeli: