Aktuelno 0

27.09.2024.

22:52

Neobične sudbine glumaca iz Harija Potera: Preminuli su na isti dan

Alub Dambldor i Minerva Mekgonagal preminuli su na isti datum. Tačnije, glumci koji su ih igrali.

Izvor: Index.hr

Neobične sudbine glumaca iz Harija Potera: Preminuli su na isti dan
EPA/ANDY RAIN

Podeli:

Danas, 27. septembra 2024. godine preminula je britanska glumica Megi Smit, koja je igrala profesorku Mekgonagal u svim nastavcima franšize o Hariju Poteru. Vest je izazvala nevericu među fanovima priča J. K. Rowling jer je samo godinu dana ranije, na isti datum, preminuo i glumac Majkl Gambon, koji je u istom serijalu glumio profesora Dumbldora.

Majkl Gambon, poznat po ulozi čarobnjaka Albusa Dambldora, preminuo je u 82 godini.

Njegova karijera trajala je više decenija, tokom kojih je ostvario brojne zapažene uloge u pozorištu, filmu i televiziji.

Iako je nasleedio ulogu Dumbleora u trećoj sezoni franšize, nakon smrti Ričarda Harisa (koji je preminuo 2002. godine), Gambon je s lakoćom osvojio srca obožavatelja svojom interpretacijom mudrog i brižnog direktorka škole Hogvorts.

S druge strane, Megi Smit, koja je igrala strogu, ali pravednu profesoricu Minervu Mekgonagal, preminula je u 89. godini.

Tokom svoje bogate karijere, Smit je osvojila brojne prestižne nagrade, uključujući dva Oskara, a uloga u franšizi Hari Poter donela joj je novu generaciju obožavatelja. Profesorka Minerva postala je sinonim za strogost, mudrost i hrabrost.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: