Aktuelno 0

27.09.2024.

8:46

Novi detalji skandala: Naomi Kembel za gala večeru potrošila skoro 2 miliona evra VIDEO

Komisija za dobrotvorne svrhe utvrdila da je dobrotvorna organizacija čija je poverenica Naomi Kembel, potrošila 1, 9 miliona evra na večeru, dok je onima kojima je novac bio namenjen uplaćeno samo 6.000 evra.

Izvor: b92.net/Daily mail

Novi detalji skandala: Naomi Kembel za gala večeru potrošila skoro 2 miliona evra VIDEO
Profimedia

Podeli:

Vest da je Naomi Kembel proneverila novac iz dobrotvorne organizacije Fashion for Relief, čije je zaštitno lice i poverenica već 10 godina, odjeknula je svetom, a sada se oglasila se i manekenka.

Uplakana, pre novinarima u Parizu Kembel je negirala optužbe da je rasipala novac dobrotvorne organizacije, odnosno da ga nije prosledila onima za koje je on i prikupljan.

Istražitelji su otkrili finansijske malverzacije u toj organizaciji i saopštili su, kako prenosi Dejli mejl, od prikupljenih 5,6 miliona evra samo je 466 hiljada završilo na pravoj adresi. Odnosno, prema nalazima Komisije za dobrotvorne svrhe, krajni korisnici su dobili samo 6.000 evra u poslednjih 15 meseci.

Ostatak je, tvrde, potrošen, između ostalog, i na cigarete, osiguranje Naomi Kembel i druga neovlaštena plaćanja.


Prethodno su se, prema navodima istog lista, pojavili detalji da je spomenuta organizacija u kojoj je Kembel ne samo zaštitno lice, već i staratelj, potrošila više od 14 hiljada funti (16.782 evra) na let do francuske Nice, a potom i više od devet hiljada evra za boravak u luksuznom hotelu.

Inače, manekenka se u Parizu pojavila na gala večeri na kojoj joj je je uručena prestižna nagrada za kulturu.

Dok je pokušavala da zaustavi suze, rekla je da je "jako zabrinuta", i da "nije kontrolisala" organizaciju u kojoj je bila poverenica.

Dodala je i da je tek saznala da joj je Komisija za dobrotvorne svrhe zabranila da obavlja dalju dužnost poverenice dobrotvorne organizacije Fashion for Relief.

"Istražujemo što se dogodilo jer ja nisam kontrolisala tu dobrotvornu organizaciju. Kontrolu sama poverila svojim advokatima i sada istražujemo šta i kako, s obzirom na to da sve što radim i svaki novčić, koji skupim ide u dobrotvorne svrhe."

U trenutku kada joj je ministarka kulture Rašida Dati uručila priznanje, Naomi je briznula u plač.

Komisija za dobrotvorne svrhe u međuvremenu je saopštila da je više od 400 hiljada evra prikupljenih donacija u organizaciji Naomi Kemebel vraćeno donatorima kako bi se sprečila dalja eksploatacija sredstava.

Dejli mejl je, takođe, nakon uvida u službene račune Fashion for Reliefa izvestio da je na organizaciju gala svečanosti u Kanu ta organizacija potrošila više od 1,9 miliona eura.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Šolc ugasio snove EU

Neprijateljstvo Olafa Šolca prema Unikreditovom preuzimanju Komercbanke znak je da će panevropska integracija ostati nedostižna, piše Politiko.

13:35

25.9.2024.

1 d

Podeli: