Aktuelno 13

26.09.2024.

11:07

Nova potresna svedočenja žena koje tvrde da ih je Tramp seksualno zlostavljao VIDEO

U novim svedočenjima protiv Donalda Trampa, bivša reporterka magazina People Nataša Stojnof opisuje kako ju je dodirivao tokom intervjua, a Džesika Lid priča da joj je zavukao ruku ispod suknje.

Izvor: b92.net/People

Nova potresna svedočenja žena koje tvrde da ih je Tramp seksualno zlostavljao VIDEO
Tanjug/AP Photo/Paul Sancya

Podeli:

Žene koje optužuju bivšeg predsednika Trampa za, navodno, seksualno zlostavljanje juče su javno iznele nova, dramatična svedočenja.

U jednom od njih, bivša reporterka magazina People Nataša Stojnof opisuje kako je Tramp pipa tokom onoga što je trebalo da bude intervju u Mar-a-Lagu.

U drugom, koleginica koja je putovala s Trampom avinom, u prvoj klasi, opisuje kako ju je milovao tokom leta. Oba svedočenja objavila je grupa, koju vodi konzervativni advokat Džordž Konvej.

Džordž Konvej, inače bivši suprug bivše pomoćnice Donalda Trampa Kelijan Konvej, pomaže da se skrene pažnja na optužbe za seksualni napad protiv bivšeg predsednika, dok traje njegova trka za drugi mandat u Beloj kući.

"Pokušala sam da ga odgurnem. Vraćao se na mene", navela je novinarka Nataša Stojnof u svedočenju o incidentu iz 2005. godine u Trampovoj rezidenciji na Floridi.

"Bila sam u šoku, bez daha, a on je držao ruke na mojim ramenama", ispričala je Stojnof.

Džesika Lids je ispričala kako je Tramp pokušao da pipa njene grudi i zavuče joj ruku ispod suknje tokom leta. Sve se dogodilo 1979, kada je ova žena imala 38 godina.


"Avion je poleteo i odjednom je Donald Tramp počeo da me pipa", navela je, pa dodala:

"Pokušavao je da me poljubi, a ja sam se branila i gurla ga, ali bio je jači. Kada je počeo da mi diže ruku pod suknju, ustala sam sa sedišta, zgrabila tašnu i premestila se u drugi deo aviona. Sve vreme sam se tresla.

Obe žene su i ranije govorile o navodnom zlostavljanju tokom suđenja, koje je pokrenula E. Džin Kerol, kada je porota na Menhetnu proglasila Trampa odgovornim za seksualni napad i klevetu.

Tramp je oštro negirao optužbe, uz tvdrnju da nikada nije sreo Lidsovu.

Uz svedočenja ovde dve žene, Kovojeva advokatska kancelarija je lansirala i letke sa ciljem da podsete glasače na navodno predatorsko ponašanje Trampa prema ženama. Sve se dešava u trenutku kada se trka za novog predsednika SAD zahuktava, uoči samih izbora koji su zakazani za 5. novembar.

Uz to, Konvej, je osnovao i Komitet za političku akciju protiv psihopata. najavio je i da će svedočenja Nataše Stojnof i Džesike Lids biti emitovana na TV stanicama na Floridi i u Trampovom rodnom gradu Njujorku, baš kao i tokom potpredsedničke debate sledećeg utorka između republikanca Džej Di Vensa i demokrate Tima Volza.

Tramp ima loš učinak sa ženama glasačima, pokazuju ankete, a njegovi kritičari kažu da će priče o njegovom navodnom zlostavljanju proširiti takozvani rodni jaz.

Nova svedočenja su se pojavila samo dva dana nakon što se Tramp proglasio "zaštitnikom" američkih žena tokom predizbornog govora u Pensilvaniji.

"Ja sam vaš zaštitnik. Želim da budem vaš zaštitnik", rekao je Tramp pred hiljadama pristalica i dodao:"Više nećete biti napušteni, usamljeni ili uplašeni. Više nećete biti u opasnosti".

Da ironija bude veća, čak 26 žena je u prethodnih nekoliko decenija optužila Trampa za, navodne, seksualne napade.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: