Aktuelno 4

25.09.2024.

8:43

Reper Didi odbija zatvorsku hranu, plaši se da će ga otrovati

Šon Kombs odbija zatvorsku hranu jer se plaši da će ga otrovati, otkrio je bivši zatvorenik Lari Levin, koji je kaznu odležao u istom zatvoru u kojem se nalazi reper.

Izvor: b92.net/Daily mail

Reper Didi odbija zatvorsku hranu, plaši se da će ga otrovati
EPA/ERIK S. LESSER

Podeli:

Levin Š Levin, koji tvrdi da ima „izvor“ veoma upoznat sa situacijom, rekao je za portal NewsNation:

"Zamislite da je neko ko ima mnogo novca i razloga, platio nekome iznutra da mu otruje hranu, dobije srčani udar i on umre".

Levin je dodao da je Kombs "zaista, zaista paranoičan" i "ne zna kome da veruje ili u šta da veruje".

Kombs (54) trenutno se nalazi u pritvoru u MDC-u  od prošle nedelje zbog optužbi za niz teških krivičnih dela - od seksualne trgovine, preko reketiranja i organizovanja prostitucije.

On se izjasnio da nije kriv za optužbe. Muzički mogul je navodno smešten u istoj jedinici kao i Sem Bankman-Frid, bivši osnivač FTKS-a, koji je osuđen za prevaru 2023. godine i osuđen na 25 godina zatvora.

Levin je dodao i da su Kombsa, koji se trenutno nalazi u izolaciji, posećivali dijetetičar, sveštenik i psihijatar i da je procenjeno da nije sklon samoubistvu.

Takođe je naveo i da je hrana u zatvoru "odvratna".


"Dok ste u izolaciji u zatvoru, često vam donose hladne obroke, koji su veoma lošeg kvaliteta. Hrana je bljutava, puno je ugljenih hidrata. Zasiti vas, ali vam je muka ako je jedete", rekao je Levin i dodao da se u hrani ponekad nalazi buđ.

Kombs se nalazi u pritvorskom centru Metropolitan u Bruklinu, jedinom saveznom zatvoru u Njujorku. Često je opisivan kao "pakao na zemlji" i kojeg problemi prate od kada je otvoren 1990-ih.

Uslovi su, kako su pisali brojni američki mediji, a preneo Dejli mejl, nedavno bili toliko loši da su neke sudije odbile da tamo pošalju ljude, navodi se u izveštaju.

"Ozbiljno shvatamo potrebu rešavanja kadrovskih i drugih izazova u MDC-iju u Bruklinu. Tim agencije radi na rešavanju problema, uključujući angažovanje dodatnog medicinskog osoblja, rešavanje više od 700 zaostalih slučajeva, kao i pronalaženje adekvatnog odgovora na zabrinutost sudija“, navodi se u saopštenju Federalnog zavoda za zatvore.

Inače, ovaj zatvor se, uglavnom, koristi za pritvor nakon hapšenja onih koji čekaju savezna suđenja, a služi i kao zatvor za "kratke kazne" nakon nekih osuda.

Prema izveštaju AP, MDC je smešten u industrijskoj zoni na obali Bruklina i u njemu se nalazi oko 1.200 zatvorenika. Opremljen je medicinskom jedinicom, bibliotekom, rekreativnim sadržajima na otvorenom.

Zatvorenici se žale na "neverovatno nasilje, užasne uslove, ozbiljan nedostatak osoblja i široko rasprostranjeno krijumčarenje droge i druge krijumčarene robe, koje ponekad organizuju zaposleni u zatvoru", navodi se u izveštaju AP.

Takođe, naveli su da su se zatvorenici često žalili da im se zabranjuju posete, vežbanje i tuširanje.

Najmanje šest zaposlenih u zatvoru optuženo je za zločine samo u poslednjih pet godina zbog uzimanja mita ili krijumčarenja (droga, cigarete, mobilni telefoni), dodaje se u izveštaju AP.

Istraga AP-a koja je u toku pokazala je da su „desetine bekstava, hroničnog nasilja, smrti i ozbiljnog nedostatka osoblja“ mučili federalne zatvorske ustanove.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Važi za sve građane: Ukida se ovaj porez

Ministar finansija i trezora u Savetu ministara BiH Srđan Amidžić izjavio je da je pokrenut proces da se u BiH usvoji zakon o ukidanju PDV-a na kupovinu prve nekretnine koji bi se odnosio na sve državljane BiH.

13:37

24.9.2024.

22 h

Podeli: