Aktuelno 0

24.09.2024.

13:19

Sahrana Radmile Živković: Ćerka uplakana miluje umrlicu FOTO

Glumica Radmila Živković preminula je 20. septembra, a danas će je najmiliji ispratiti na večni počinak na Novom groblju.

Izvor: Blic.rs

Sahrana Radmile Živković: Ćerka uplakana miluje umrlicu FOTO
R.Z./ATAImages

Podeli:

Ona će biti sahranjena u Aleji zaslužnih građana, dok je komemoracija održana u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Porodica, prijatelji i kolege okupili su se ispred kapele, gde njena ćerka Bojana Bambić i bivši suprug primaju saučešće.

Radmilina naslednica pre ulaska u kapelu pomilovala je majčinu umrlicu, dok je sve vreme u suzama. Na sanduku čuvene glumice su bele ruže.

Na sahranu su među prvima stigli Svetozar Cvetković, Molina Udovički Fotez, Tanja Bošković, Svetislav Bule Goncić, Ivana Vujić, Nataša Ninković.

Osim brojnih kolega i prijatelja, na komemoraciju je došao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je održao govor posvećen glumici Radmili Živković.

"Imajući u vidu da smo bili porodično vezani, ja sam njihov zet, zet te porodice. Više od 30 godina smo i na porodičan način bili vezani. Teško mi je da govorim u ovom trenutku... Pre nego što sam je lično upoznao, bila je legenda u svojoj profesiji", rekao je između ostalog Ivica Dačić.

Govor je održao i Svetislav Bule Goncić, koji je govorio o neverovatnom talentu Radmile Živković, koju će sve kolege pamtiti.

Goncić se najpre prekrstio pred njenom slikom, pozvao se minutom ćutanja, a onda je održao emotivan govor.

"Danas možemo da kažemo da je svetlo na nebu glume koje će zauvek obasjavati naše pozorište. Razgrnuće mrak svaki put kada se podigne zavesa u Narodnom pozorištu, obasjavajući igru, život i umetnost. Njen dar je odmah bio prepoznat, karijera joj je rasla i na filmu i na televiziji. Svetlo Radmile Živković nikada se nije ugasilo. Njena najveća snaga je bila istina. To ili imaš ili nemaš. Ono što je najhumanije u čoveku Rada je imala, i to u izobilju", rekao je između ostalog Goncić i time rasplakao prisutne.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

I Hrvati hitno povukli naš keks

Atlantic Grupa je Državnom inspektoratu izvestila da povlači s tržišta Jimmi cookies noisette od dve serije s rokom upotrebe do 11. maja sledeće godine zbog "mogućeg prisustva stranog tela u sadržaju".

10:58

23.9.2024.

1 d

Podeli: