Aktuelno 4

23.09.2024.

14:39

Članica grupe "Frajle" progovorila o zastrašujućem napadu: "Hteo je da me ubije i siluje" VIDEO

Jelena Buča, članica grupe "Frajle", podelila je svoju priču o pokušaju seksualnog napada koji je preživela u novom filmu pod nazivom "Umetnost ispovedanja".

Izvor: B92.net/TV Prva

Članica grupe "Frajle" progovorila o zastrašujućem napadu: "Hteo je da me ubije i siluje" VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Jelena je pre 20 godina doživela napad u Novom Sadu, a godinama kasnije je otkrila kako je pronašla hrabrost i snagu da se suoči sa ovom traumom.

"Meni je bilo potrebno dvadeset godina da progovorim o ovoj temi, tada se desio ovaj nemili događaj i to baš na moj rođendan. Vraćala sam se od prijateljice i u najsvetlijoj ulici u Novom Sadu u dva ujutru jedan prolaznik me je zgrabio i gurnuo u žbunje. To su bile sekunde. On je pokušao napad, a pošto sam se ja branila pokušao je i da me davi. Dakle, to je bio i pokušaj silovanja i ubistva. Vrisnula sam svom snagom i uspela sam da se otrgnem, a on mi je poručio da će me naći i ubiti. Nisam znala da li me poznaje i godinama nakon toga sam živela u strahu", ispričala je Jelena Buča za TV Prva.

Pevačica je istakla da je ovaj događaj na nju ostavio posledice, a bilo joj je potrebno dvadeset godina da ovu priču ispriča svojoj majci.

"Mojoj majci sam tu priču ispričala tek pre mesec dana. Onda možete da zamislite koliko su to teške teme, ali mislim da kao javna ličnost treba da pričam o tome", rekla je Jelena Buča.

Buča je poručila svima koji su doživeli slična iskustva da pomoć pronađu u psihoterapiji.

"Želim da poručim svima koji su imali slična iskustva, da je psihoterapija izuzetno korisna. Morate da potražite pomoć i ja sam posle toga išla na psihoterapiju. Ja sam tada odustala o muzike, ali moj glas me na kraju spasao, vrisak me je spasao od tog napada i brzo sam se vratila muzici", istakla je.

O ovoj temi je sada progoorila i u filmu "Umetnost ispovedanja" za koji je dobila i nagradu, a istakla je da joj je bilo jako teško da progovori o traumi.

"Bila sam nespremna pre kamerama kada sam odlučila da oktrijem ovu priču. Nije mi bilo svejedno, ali mi je drago što sam prešla tu granicu svih tih emocija kako bi pomogla drugim ljudima. Želela sam da kamera uhvati sve emocije i da pokažem sve kako je bilo, a to je jako teško", rekla je Buča.

Baš na dan kada je napadnuta, godinama kasnije dobila je i nagradu upravo za ovaj film.

"To mi je znak da sam na pravom putu", poručila je.

Dobitnica je i holivudske nagrade za najbolji psihološki kratkometražni film.

"Moj tim i ja smo ponosni. Film je prepoznat svuda u svetu i bio je u glavnim slekecijama velikih svetskih festivala. Jako nam je drago da film iz Srbije dobije takva priznanja pogotovo o ovakvoj temi", istakla je Jelena Buča.

Više o ovoj temi pogledajte u videu.

Izvor: prva

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: