Aktuelno 9

23.09.2024.

10:37

Baka ošišala unuku na ćelavo, majka zvala policiju

Baki je smetalo što njena unuka ima kovrdže i stalno je govorila da devojčica "izgleda divlje", a onda ju je obrijala na ćelavo, zbog čega je mama devojčice sve prijavila policiji.

Izvor: b92.net/Njujork Post

Baka ošišala unuku na ćelavo, majka zvala policiju
Shuterstock/Mira's Stock

Podeli:

Osim što je postala viralan, jedna objava na društvenoj platformi Redit, izazvala je i žestoku raspravu.

Priču je objavio Njujork Post, a sve se desilo kada je jedna žena opisala kako joj je rođena majka ošišala ćerku bez pitanja i dozvole.

Objasnila je i da je njena trogodišnja devojčica dete iz mešovitog braka.

"Ja sam belkinja, a moj suprug Tajler je crnac. Naša ćerkica Zoe ima gustu, kovrdžavu kosu i uvek sam pažljivo brinula o njoj. Ona, apsolutno, obožava svoje kovrdže i nas dve imamo ritula - zajedno pravimo razne frizure", napisala je ova žena.

Za razliku od njih dve, baka Suzan je od prvog dana bila protiv Zoinih kovdrži. 

"Od početka nam je govorila da Zoe izgleda 'tako divlje', da je to 'previše kose za devojčicu' i nekoliko puta me je pitala zar ne bi bilo lakše da joj ispravimo kosu. Uvek sam to odbijala. Mislila sam da je to samo bezazleno neznanje, sve do prošlog nedelje", opisala je ova žena, koja je, dok joj je majka šišala ćerku, bila na poslu.

"Imali smo neki hitan slučaj, a majka koja stanuje blizu nas, ponudila se da pripazi Zoi. Kad sam došla po nju, samo što se nisam onesvestila, njene prelepe kovržde su potpuno nestale. Moja majka je moje dete obrijala na ćelavo. Počela sam da vrištim", opisala je žena.

Kad je pitala majku šta se desilo, ona je samo slegla ramenima i rekla da je devojčici učinila uslugu i da sada "izgleda uredno i pristojno".

"Rekla mi je da će kosa ponovo da joj poraste i da će sada biti prava", navela je Zoina majka.

"Potpuno očajna i besna, plačući sam zgrabila dete i izašla iz majčine kuće. Kada smo stigla u svoju, nisam mogla da se smirim. Zoe je sve vreme dirala glavu, a ja sam bila na ivici nervnog sloma i razmišljala sam da je moja majka uradila nešto nedopustivo. Odlučila sam da pozovem policiju i prijavim taj incident kao napad", istakla je ova žena.

Policija je došla i uzela je izjave od svih "aktera".

"Uzeli su izjave i od mene i od majke, pa su nju kasnije priveli na ispitivanje. Nakon toga ne je pozvao tata, koga sam uvek volela i poštovala. Bio je besan, rekao je da sam otišla predaleko, da je mama samo pokušavala da pomogne i da sam preterala kada sam zvala policiju", napisala je žena, kojoj je taj njegov postupak slomio srce.

"Uzvratila sam mu rečima da mama nema pravo da dira Zoinu kosu, da ne poštuje moje granice, kao roditelja i da to neću da tolerišem", dodala je.

Sada njeni roditelji ne razgovaraju s njom, a rođene sestre su je, kako je navela, nazvale "okrutnom".

"Jesam li ja zaista okrtuna i jesam li preterano reagovala?", pitala je druge korisnike redita.

Ljudi su je svim srcem podržali u komentarima.

"Nisi ti okrutna, to je tvoja majka", i "Suzan je prešla granicu, a ne ti", bili su samo neki od komentara podrške.

"Tvoja majka bi drugačije pričala da je neko nju obirao na ćelavo", dodali su treći.

"Sramota za tvog oca što je podržava. Odrezati nekom kosu bez dopuštenja je kazneno delo u mnogim mestima", napisao je jedan korisnik.

Bilo je i onih koji su je psoavetovali da majci ne dozvoli da vidi unuku dok maloj ne poraste kosa.

"Bilo bi genijalno kad bi se to dogodilo. Baku bi trebalo ošišati na ćelavo, da vidi malo kako je to. Ako se to dogodi, nadam se da će kosa da joj sporo raste i da će mrzeti sebe kad se vidi u ogledalu", napisao je jedan korisnik.

"Jako mi je žao što ti se ovo dogodilo. Mogu samo da zamislim kako se tvoja ćerkica oseća. Videćemo na sudu je li to bilo preterano reagovanje", napisali su neki. 

Ipak, bilo je i onih koji su u ovom potezu bake Suzna prepoznali rasizam.

"Postoji duga, rasistička istorija protiv crnih žena, koje nose prirodnu kosu. Ne mogu, a da ne mislim da ovo proizlazi iz toga", naveli su neki.

"Ocu i sestrama obrij glave, pa ih pitaj da li im je to ok?Nije velika stvar, zar ne? To je samo frizura. Onda im pokaži ovu objavu", zaključio je jedan korisnik Redita.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: