Aktuelno 4

22.09.2024.

8:46

Pevačica oštro napala Kamalu Haris: "Amerika nije spremna za 'obojenu' ženu kao predsednicu"

I Dženet Džekson je dala svoj sud o Kamali Haris.

Izvor: B92.net

Pevačica oštro napala Kamalu Haris: "Amerika nije spremna za 'obojenu' ženu kao predsednicu"
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Podeli:

U novom intervjuu, pevačica Dženet Džekson je rekla da je čula da potpredsednica Kamala Haris nije crna.

"To sam čula. Da je Indijka."

Dženet Džekson govori o predstojećim predsedničkim izborima u SAD — i ponavlja lažnu tvrdnju o potpredsednici Kamali Haris. Na pitanje o tome šta misli o Haris (59), da bi verovatno postala prva crnkinja koja će biti izabrana za predsednicu, dobitnica Gremija (58) je rekla za Gardijan da je "čula" da ona nije crnkinja.

"Pa, znate šta su navodno rekli? Ona nije crnkinja. To sam čula. Da je Indijka", rekla je Džekson za britanski list, prenosi People.

Iako je novinar Gardijana Nošin Ikbal odbio njenu tvrdnju, koju su širili bivši predsednik Donald Tramp i desničarski politički stručnjaci, pevačica je istakla kako joj je rečeno da je Kamalin otac belac.

Džekson je takođe rekla da nije sigurna da li je "Amerika spremna" za obojenu ženu kao predsednicu.

"Ne znam", rekla je. "Iskreno, ne želim da odgovaram na to jer zaista, iskreno, ne znam. Mislim da će u svakom slučaju biti haos. Kako god da ide, ali moraćemo da vidimo."

Izveštaji medija, uključujući CNN, Asošiejted pres i Rojters, pokazali su lažnim ove tvrdnje o Kamalinoj rasi i etničkoj pripadnosti. Njen otac, Donald J. Haris, je imigrant sa Jamajke koji se preselio u SAD da bi studirao ekonomiju na Kalifornijskom univerzitetu u Berkliju. Njena majka, Shiamala Gopalan, došla je u SAD iz Indije i takođe je studirala na Berkliju, gde se par upoznao.
 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: