Aktuelno 2

21.09.2024.

20:47

Bila je mrtva na operacionom stolu, a ono što je u tim trenucima iskusila je sve promenilo: "Sećam se svega"

Nensi Danison otkrila je detalje svog vantelesnog iskustva nakon što je bila mrtva neko vreme na operacionom stolu.

Izvor: B92.net

Bila je mrtva na operacionom stolu, a ono što je u tim trenucima iskusila je sve promenilo: "Sećam se svega"
Shutterstock/Jacob Lund

Podeli:

Nensi Danison je preminula na operacionom stolu dok je primala terapiju za rak 1994. godine. Ironično, upravo tada se "probudila" za realnost života posle smrti i samu prirodu stvarnosti.

Za gospođu Danison, posvećenu katolkinja iz Ohaja, sumnjalo se da ima rak dojke i nalazila se na operacionom stolu čekajući biopsiju kako bi se potvrdila dijagnoza.

Danison, koja sada ima 74 godine, doživela je smrtonosnu reakciju na anesteziju.

Za DailyMail.com je izjavila: "Smrt mog tela 1994. godine promenila je sve. Moje srce je sa prebrzog kucanja stalo u potpunosti."

Danison, tada advokatica za zdravstveno pravo i partnerka u svojoj advokatskoj kancelariji, opisala je sebe kao "tragača za istinom". Tvrdi da se njeno iskustvo posle smrti fokusiralo na "dobijanje odgovora" na isti način kao što je to radila u svom poslu kao advokatica.

Rekla je: "Nisam imala pojma da moje telo umire. Nisam izgubila ni trenutak svesti tokom umiranja i smrti mog tela, niti tokom mog prelaska. Bila sam svesna sve vreme i sećam se svega."

Danison je rekla da je srela voljene prijatelje koji su umrli, ali u obliku "bića svetlosti" i da se setila ne samo svog života, već stotina ili hiljada drugih fizičkih života.

Upila je"„dokumentarni" prikaz istorije Zemlje, koji je pokazao kako su se religije razvijale, "da bi objasnio zašto me je moja religija učila pogrešnim informacijama o životu."

Mogla je da vidi svoje telo kako leži u sobi za mamografiju i bila je svesna prisustva "svetlosti".

Danison je rekla da je odjednom osetila navalu "gorućih pitanja" o prirodi stvarnosti: "Šta je Bog? Šta sam ja? Šta Bog očekuje od mene? Koji je smisao života? Gde je raj? Gde je pakao? i Koja je jedina prava religija?"

Danison je pohađala katoličke škole kao dete, a potom metodistički koledž i rekla da je bila "posvećeni tragač za duhovnom istinom."

Ali ono što je otkrila iznenadilo ju je.

Rekla je: "Bila sam ljuta što nisam saznala te odgovore pre nego što sam umrla, jer sam pretpostavljala da svi ostali na Zemlji znaju te informacije osim mene."

Rekla je: "Ušla sam u svetlost i bila potpuno ispunjena bezuslovnom ljubavlju, blaženstvom i prihvatanjem."

"Bukvalno sam spojila svoju energiju i biće sa svojih pet prijatelja bića avetlosti kako bih mogla da doživim njihove fizičke živote", dodala je.

Osećaj je opisala kao "sličan video-igrici sa virtuelnom stvarnošću, ali mnogo sofisticiraniji".

"Nas petoro smo tada prošli kroz energetsko polje koje ja zovem izvor, a drugi ga nazivaju Bog, Jahve, Alah, Tvorac, itd."

"Dok sam bila dublje u energetskom polju fenomena izvora, posmatrala sam stvaranje našeg univerzuma, dok mi je sam izvor objašnjavao značenje i svrhu života", objasnila je.

Danison je shvatila da je deo izvora, zajedno sa svakim drugim ljudskim bićem, svi međusobno povezani.

"Kada naša tela umru, mi se jednostavno budimo iz sna o ljudskom životu i nastavljamo da živimo duhovni život, ono što nazivamo zagrobnim životom", objasnila je.

Danison je rekla da su njena iskustva "preokrenula njen život" i da je započela misiju da informiše druge i da u svom životu doživi bezuslovnu ljubav.

Napustila je advokatsku firmu i otvorila sopstvenu kancelariju za samostalnu praksu.

Takođe je stekla pilotsku dozvolu i postala licencirani privatni detektiv, te je napisala nekoliko knjiga u kojima je opisala svoja iskustva.

Danison je 2001. godine opet bila teško bolesna i imala je još jedno iskustvo bliske smrti, gde joj je rečeno da je pred njom izuzetno težak period, i upozorena je da njeno telo možda neće biti dovoljno jako.

"Ako ostanem u svom ljudskom telu, rekli su mi, trpeću stalne patnje. Uprkos onome što su mi rekli o mojoj budućnosti, odlučila sam da ostanem u ljudskom obliku. Nisam želela da ne ispunim misiju koju mi je izvor dao — da svima prenesem ono što sam naučila u zagrobnom životu."

Njen savet svakome ko se suočava sa smrću je jednostavan: fokusirati se na ljubav, piše Dejli Mejl.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski potpisao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski implementirao je odluku Veća za nacionalnu sigurnost i odbranu uvođenjem novih sankcija protiv šest osoba i više od 40 kompanija iz Irana, Kine i Rusije.

9:57

20.9.2024.

1 d

Podeli: