Aktuelno 5

21.09.2024.

16:36

Potresna ispovest popularne pevačice: "Dijagnostikovana mi je teška depresija"

Jednoj od najvećih pop zvezda današnjice, Čapel Rouan, dijagnostikovana je teška depresija.

Izvor: Index.hr

Potresna ispovest popularne pevačice: "Dijagnostikovana mi je teška depresija"
EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

"Moram na terapiju dva puta nedeljno. Išla sam kod psihijatra prošle nedelje jer mi nije bilo jasno šta se događa. Dijagnostikovala mi je tešku depresiju. To mi je bio šok jer se ne osećam tužno. Ali imam sve simptome nekoga ko je teško depresivan", ispričala je 26-godišnja kantautorka za Guardian.

Čapel je otkrila da neki od simptoma koje oseća uključuju zbunjenost, zaboravnost i "vrlo nejasno gledište".

Misli da njeni problemi proizlaze iz toga koliko joj se život promenio u kratkom razdoblju.

"Mislim da je to zato što mi se ceo život promenio. Sve što stvarno volim sada dolazi s prtljagom. Ako želim da idem u second hand shop, moram povesti obezbeđenje i pripremiti se da to neće biti normalno. Odlazak u park, pilates, joga - kako to učiniti na siguran način, da me niko ne uhodi ili maltretira?" rekla je.

Upozorila fanove

Čapel je u avgustu poslala upozorenje svojim fanovima nakon što je doživela neprimereno ponašanje nekolicine njih. 

U objavi na Instagramu naglasila je da neće više tolerisati uznemiravanje bez obzira na slavu i karijeru. Roan je izrazila frustraciju zbog neprihvatljivog ponašanja prema poznatim ženama i istakla je da ne duguje nikome uzvraćanje pažnje ili energije samo zato što taj neko izražava divljenje prema njoj. 

"Kada sam na pozornici, kada nastupam, kada sam 'drag', kada sam na poslovnom događaju ili kada dajem intervjue... Tad radim. U ostalim situacijama nisam na poslu", navela je.

"Ne slažem se s idejom da dugujem razmenu energije, vremena ili pažnje ljudima koje ne poznajem, kojima ne verujem ili koji me uznemiravaju - samo zato što izražavaju divljenje prema meni. Žene vam ne duguju objašnjavanje zašto ne žele biti dodirnute ili zašto ne žele da se s njima razgovara. Ovo nema veze sa zahvalnošću i ljubavi koju osećam prema svojoj zajednici, ljudima koji poštuju moje granice i ljubavi koju osećam prema svakom i od svakog ko me podržava", nastavila je.

Objasnila je da misli na "predatorsko ponašanje takozvanih superfanova koje je postalo normalno". 

"Ako se još uvek pitate 'pa, ako nisi htela da ti se to desi, zašto si odabrala karijeru u kojoj si znala da ti neće biti ugodno', morate razumeti ovo: prihvatam uspeh projekta, ljubav i zahvalnost koju osećam. Ono što ne prihvaćam su jezivi ljudi, dodirivanje i praćenje", rekla je.

"Ova situacija je slična ideji da, ako žena nosi kratku suknju i bude uznemiravana ili joj se nepristojno dobacuje, nije trebala da nosi kratku suknju. Nije dužnost žene da to trpi; dužnost onoga koji uznemirava je da bude pristojna osoba, ostavi je na miru i poštuje njenu slobodu da nosi šta god želi, a i dalje zaslužuje mir u ovom svetu", smatra.

"Želim da volim svoj život, biti napolju, smejati se sa svojim prijateljima, ići u bioskop, osećati se sigurno i raditi sve stvari koje svaka osoba zaslužuje. Molim vas, prestanite da me dodirujete. Molim vas, prestanite čudno da se ponašate prema mojoj porodici i prijateljima. Molim vas, prestanite da pretpostavljate stvari o meni. Uvek postoji više u priči. Uplašena sam i umorna. I molim vas, nemojte me zvati Kajli. Osećam više ljubavi nego ikad u životu, ali takođr se osećam nesigurnije nego ikad pre", priznala je.

"Postoji deo mene koji čuvam samo za svoj projekat i za sve vas. Postoji deo mene koji je samo za mene i ne želim da mi to neko oduzme. Hvala vam što ste pročitali ovo. Cenim vaše razumevanje i podršku", zaključila je u objavi ispod koje je isključila komentare jer, kako kaže, o ovoj temi ne želi da raspravlja.

Princeza sa Srednjeg zapada

Ova, kako samu sebe naziva u naslovu debitantskog albuma, princeza sa Srednjeg Zapada pažnju je privukla 2020. godine objavom singla Pink Pony Club, kojim je postavila temelje za preobražaj iz "kaubojke iz malog grada" u pop zvezdu i kvir uzor nove generacije. Tri godine kasnije pesma se pronašla na debitantskom albumu "The Rise and Fall of a Midwest Princess", iza čije produkcije stoji Danijel Nigro (poznat po saradnji s Olivijom Rodrigo na albumima Sour i Guts).

"Vokalno čudo s moćnim scenskim nastupom", opisuje ju Billboard, a svi njeni samostalni koncerti već su rasprodati. Roan je ovo leto nastupila na nizu velikih festivala, kao što su Lollapalooza, Coachella, Boston Calling, Governors Ball, Bonnaroo i mnogi drugi, a 18. maja krenula je i na veliku samostalnu turneju koja uključuje američke i evropske datume.

Proglašena je najboljom novom izvođačicom (Best New Artist) na ovogodišnjoj dodjeli MTV Video Music Awardsa.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: