Aktuelno 0

20.09.2024.

13:59

Radmili Živković pre par godina pozlilo na sceni: Tada je njena ćerka govorila o njenom zdravstvenom stanju

Radmila Živković je imala zdravstvene smetnje pre pet godina zbog kojih je sedam dana provela u bolnici Sveti Sava.

Izvor: Blic.rs

Radmili Živković pre par godina pozlilo na sceni: Tada je njena ćerka govorila o njenom zdravstvenom stanju
A.H./ATAImages

Podeli:


Tada je za domaće medije njena ćerka govorila o zdravstvenom stanju glumice.

- Uoči "Ministarke" u kojoj zajedno igramo, mama je doživela prolazno moždano oštećenje praćno neurološkim ispadima koji se brzo i potpuno povlače. On najčešće prethodi moždanom udaru i jedan je od ozbiljnih signala da se treba više posvetiti zdravlju. Na sreću, svi su reagovali brzo i profesionalno i mama je narednih sedam dana provela u bolnici Sveti Sava na svim mogućim ispitivanjima, koja su se pokazala da je, bogu hvala, sve u najboljem redu. Oporavlja se i po savetima doktora izbegava stres i nerviranje. Kažem joj da sada mora da vodi život u balonu, bez negativnih spoljnih uticaja, i da rešava sudoku - rekla je tada Bojana Bambić za "Gloriju".

Možda vas zanima

Glumac skrhan

"Izgubili smo jednu od najvažnijih jugoslovenskih glumica"

Direktor Narodnog pozorišta Svetislav Bule Goncić rekao je Tanjugu da je Radmila Živković bila jedna od najznačajnijih jugoslovenskih glumica i da je iza nje ostao ozbiljan umetnički opus koji sadrži uloge za pamćenje.

13:33

20.9.2024.

3 h

Radmila Živković bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova.

Možda vas zanima

Najpoznatiji među njima su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ’ladan i Polažajnik. Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova.

Preminula je danas, u 72. godini, a naknadno će biti saopšteno kada će se održati komemoracija i sahrana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: