Aktuelno 1

20.09.2024.

12:44

Radmila Živković o neprijatnom iskustvu s kolegom: "To mi je ostalo za celi život"

Čuvena srpska glumica Radmila Živković preminula je u 72. godini, a svojevremeno je govorila o neprijatnom iskustvu koje je imala s kolegom.

Izvor: Blic

Radmila Živković o neprijatnom iskustvu s kolegom: "To mi je ostalo za celi život"
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Radmila Živković rekla je tada kako su ona i Ljubiša Samardžić snimali scenu u kojoj je on slikar, koji je naslikao njen portret s golim grudima.

"On je slikar, zamislio je tako da je napravio taj portret sa golim grudima. I ja sam imala jednu bluzicu od svile, grube i jake. Na probama je radio sve kako treba, a kada je bila kamera, krenuo je da me otkopčava i da proba da me skine. Ja sam to držala sa obe ruke, jer nisam smela da prekinem kadar. Kad je bilo stop, videla sam da mi je krvavo urezano od te jačine", kaže Radmila Živković pokazujući na ruke.

Dalje navodi da joj je jako teško pala cela situacija, ali da nije propustila priliku da se kolegi osveti.

"Ja sam plakala, ne pred njima, naravno, i kada smo posle 20 godina radili film zajedno, ja sam ga ubila kišobranom. Izmlatila sam ga kišobranom do besvesti. Zoran Cvijanović je hteo da ga brani, Ljubišu Samardžića, neka mu je laka zemlja. To je anegdota, to mi je ostalo za ceo život", rekla je glumica svojevremeno za Kurir.

Biografija Radmile Živković

Radmila Živković bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova.

Najpoznatiji među njima su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ladan i Polažajnik. Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao Tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: