Aktuelno 0

19.09.2024.

19:38

Verenica Džefa Bezosa na udaru kritika: "Nanela mi je bol zato što je ljubomorna"

Verenica Džefa Bezosa, Loren Sančez, je ovih dana predstavila svoju novu knjigu "The Fly Who Flew to Space", zbog koje je sada tuži njena bivša instruktorka joge, prenosi Page Six.

Izvor: Jutarnji.hr

Verenica Džefa Bezosa na udaru kritika: "Nanela mi je bol zato što je ljubomorna"
EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

Alana Zabel, koja je trenirala sa Sančez od 2007. do 2011., rekla je da joj je Loren ukrala koncept knjige. Takođe je istakla da je učestvovala u "oralnoj i pismenoj raspravi u trajanju od 16 godina" s Loren o njenoj ideji za knjigu.

Instruktorka joge u tužbi je navela da je ona 2022. godine iznela "specifičan" koncept o "mački koja leti na Mars" za svoju knjigu koju je nazvala "Dharma Kitti Goes to Mars".

Tvrdi i da je kontaktirala Džefa kako bi prihode od knjige dala udruženjima Bezos Earth Fund i Bezos Academy. Nije rekla je li joj se Bezos javio, ali je rekla kako joj je njegova lična asistentkinja rekla da je primio njen e-mail.

U dokumentu je navela da je Loren poverila svoje "intelektualno vlasništvo i koncept", uprkos tome što joj je bivša novinarka više puta "pokazala da je ljubomorna" na nju.

"Postupci optuženika predstavljaju namerno nanošenje emocionalnog bola zato što su ekstremni i nečuveni, izvršeni s namerom nanošenja štete tužitelju, podstaknuti ličnom ljubomorom i željom da se javno predstavi kao ‘ilantrop", poručila je Alana u tužbi koju je podnela bez advokata.

"Ukratko, optuženi je uvek pokazivao želju da se prikaže kao tužitelj, autentična, samostalna, slobodnog duha, marljiva joga instruktorka orijentisana javnoj službi", pisalo je u tužbi.

Zabel je i ranije pokrenula pravni postupak protiv Loren, nakon što je verenica preduzetnika prvi put najavila svoju knjigu.

Knjiga je službeno objavljena 10. septembra, a tokom promocije Sančez je govorila o svojoj povezanosti s pričom iz knjige. Ispričala je o svojoj borbi s disleksijom, a rekla je i da je ovu knjigu napisala da bi pomogla deci koja trenutno prolaze kroz ono što je ona prolazila kao mlađa.

Instruktorka joge pak tvrdi da je Sančez napravila "očigledne promene u svojoj PR temi, fokusirajući se na disleksiju iako se u njenoj knjizi ne spominje disleksija".

Alana tvrdi da joj je ovaj Sančezin potez prouzrokovao značajan emocionalni stres i štetu, uticao na njene lične i profesionalne ciljeve, ugled i dobrobit.

Ona sada traži prigodnu kompenzaciju, ali nije navela tačan iznos novca koji traži. Osim toga, zahteva i suđenje pred porotom.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: