Aktuelno 1

19.09.2024.

14:17

Nova drama na dvoru: Kraljica doživela nezgodu, hitno hospitalizovana

Danska kraljica Margareta II, koja je abdicirala ranije ove godine, primljena je u bolnicu nakon što je pala u svojoj kući.

Izvor: Tanjug

Nova drama na dvoru: Kraljica doživela nezgodu, hitno hospitalizovana
Profimedia

Podeli:

Ona je primljena kasno u sredu u univerzitetsku bolnicu glavnog grada Danske na posmatranje nakon što je pala uveče u zamku Fredensborg, severno od Kopenhagena, saopštila je kraljevska kuća.

"S obzirom na okolnisti, kraljica se oseća dobro, ali je za sada pod lekarskim nadzorom", rekla je portparolka kraljevske kuće Lene Balebi, ne navodeći više detalja.

Kraljica je trebalo da učestvuje na obeležavanju 75. godišnjice Odeljenja za arheologiju na Univerzitetu Arhus, ali je njeno učešće na ovom skupu otkazano.

Margareta II (84) je studirala praistorijsku arheologiju na Univerzitetu u Kopenhagenu, a ranije je rekla da bi postala arheolog da nije bila monarh Danske.

U januaru je kraljica Margareta postala prvi danski monarh koji je abdicirao u skoro 900 godina kada je tron predala svom sinu, prestolonasledniku Frederiku.

Tokom svoje 52-godišnje vladavine uvek je tvrdila da neće odustati, ali operacija leđa i nekoliko bolesti sprečile su je, kako kaže, da bude aktivna koliko je bila u prošlosti.

"Vreme uzima svoj danak", rekla je ona kada je najavljivala svoje planove da abdicira u novogodišnjem obraćanju koje je zaprepastilo kraljevinu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: