Aktuelno 6

19.09.2024.

20:09

Dečaku nisu izdali pasoš jer se zove kao popularni lik iz "Ratova zvezda"

Bračni par, koji je rezervisao smeštaj u Dominikanskoj Republici krajem oktobra, susreo se s velikim problemom jer njihov 7-godišnji sin ne može da dobije pasoš zbog srednjeg imena.

Izvor: b92.net/Daily Star

Dečaku nisu izdali pasoš jer se zove kao popularni lik iz "Ratova zvezda"
Profimedia

Podeli:

Bračni par Kristijan i Beki Moubrej iz Velike Britanije, koji ima sedmogodišnjeg sina, suočio se s velikim problemom. Ministarstvo unutrašnjih poslova je odbilo da izda pasoš dečaku uz obrazloženje da ime njihovog sina krši autorska prava, jer je nazvan po popularnom liku iz serijala “Ratovi zvezda”.

Dečaku je otac, inače vojnik po profesiji, dao ime Loki Skajvoker, po svom omiljenom filmskom junaku Luku Skajvokeru.

"Iz Ministarstva su nas uputili na zvaničnike Diznija, pa ako nam oni odobre da koristimo ime Loki, naš sin može da dobije pasoš. Nismo bili svesni da ovo može predstavljati problem. Razumem da je Lokijevo srednje ime zaštićeno, ali nemamo nameru da ga koristimo u komercijalne svrhe", rekao je otac, a preneo Daily Star.

Porodica je planirala odmor u Dominikanskoj Republici, prvi posle više od decenije.

"Jasno mi je obrazloženje nadležnog ministarstva, ali mislim da bi trebalo da shvate da se moderna imena razvijaju. Ovo je izazvalo stres mojoj porodici. Bili bismo veoma tužni da moramo da promenimo ime", istakao je Kristijan, koji je u međuvremenu dobio dobre vesti - nadležno ministarstvo ih je obavestilo da je dečakov pasoš u obradi.

"Još su nam se i zvanično izvinili", naveo je Kristijan.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: