Aktuelno 6

18.09.2024.

14:26

Trifunović zakasnio na suđenje u Splitu: Umesto na sud, otišao na pogrešnu adresu

Sergej Trifunović je stigao na sud u Splitu.

Izvor: Index.hr

Trifunović zakasnio na suđenje u Splitu: Umesto na sud, otišao na pogrešnu adresu
Antonio Ahel/ATAImages

Podeli:

Trifunović je došao sa suprugom Isidorom, psom i prijateljem koji je odveo psa nakon što je glumac ušao u zgradu. Pre rastanka prijatelji su se zagrlili. Slobodna Dalmacija piše da je suđenje glumcu kasnilo jer je on greškom otišao na Opštinski sud, koji je udaljen 400 metara od Prekršajnog suda.

Na suđenje u Split je iz Zagreba stigao i srpski konzul Stefan Ristić, koji je rekao da ga Trifunović nije zvao za pomoć, ali mu je došao pružiti podršku kao građaninu Srbije. Osmog septembra prošle godine Trifunović je priveden na Opštinski prekršajni sud u Splitu. Tada je policija stigla na plažu Kaštelet nakon dojave da Trifunović drži svog nemačkog ovčara bez nadzora.

Razgovor s policajcima tada nije prošao najbolje te su Trifunovića uhapsili zbog vređanja policije. Protiv njega je policija podnela optužni predlog za remećenje javnog reda i mira, odnosno za vređanje policije i držanje psa bez nadzora.

Predložena je novčana kazna

Za prekršaj po članu 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tj. vređanje službenog lica, predviđena je kazna do 4000 evra, a za prekršaj po članu 30., tj. držanje psa bez nadzora, do 1000 evra. Nakon što je na Opštinskom prekršajnom sudu u Splitu kažnjen s 500 evra zbog držanja psa bez nadzora i vređanja policijskih službenika, posle ponoći dobio je još jednu kaznu.

Onda je i na Instagramu izvređao policajce (zbog čega je sada uhapšen), a nakon toga, 10. septembra prošle godine Sergeju Trifunoviću je zabranjen ulazak u Hrvatsku i Šengen na godinu dana.

Uhapšen na Bajakovu

Podsećamo, uhapšen je u utorak oko ponoći na graničnom prelazu Bajakovo pri prelasku iz Srbije u Hrvatsku. Zatim je odveden na Opštinski prekršajni sud u Splitu. Trifunović je na sudu dan ranije rekao da se ne oseća krivim za ono za šta ga terete.

Terete ga po članu 5. i članu 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Član 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže: "Ko omalovažava ili vređa državne organe odnosno službena lica prilikom vršenja ili u vezi sa vršenjem njihovih zakonitih naređenja, kazniće se novčanom kaznom od 700 do 4000 evra ili kaznom zatvora do 30 dana."

Policija je od suda tražila da glumca kazni sa 30 dana zatvora i 1000 evra. Oduzet mu je pasoš kao mera predostrožnosti.

Predmet istrage bila je objava na društvenoj mreži od 10. septembra prošle godine, navodi N1. Iz policije podsećaju da je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Trifunović počinio prekršaje po članu 5. i članu 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

"Objavio je tekst neprikladnog sadržaja kojim je na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike navodeći kako su splitski policajci iznudili preko hiljadu evra", tvrdili su u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: