Aktuelno 2

17.09.2024.

14:00

Ovako je popularna Kasandra govorila o Srbiji: "To mi je najdraža uspomena, sanjam da se vratim"

Kasandra je u Srbiji boravila u avgustu 1997. godine, mesec dana nakon što su u brojnim gradovima tadašnje Jugoslavije pokrenute peticije da se odmah pusti iz zatvora.

Izvor: B92.net

Ovako je popularna Kasandra govorila o Srbiji: "To mi je najdraža uspomena, sanjam da se vratim"
printscreen/ instagram/ lacoraima

Podeli:

Vest da glumica Koraima Tores, koja je pre tri decenije oživela lik Kasandre u istoimenoj venecuelnskoj sapunici, stiže u Srbiju, obradovala je mnoge, pre svega, naše starije sugrađane.

Gotovo da nije bilo domaćinstva u Srbiji, i ne samo njoj, već celoj tadašnjoj Jugoslaviji, koje s ogromnom pažnjom nije pratilo šta se dešava putujućem cirkusu u maloj varošici, čija se članica porađa, ali umiru i ona i njena beba. U isto vreme, porodila se i ćerka veleposednika, Andreina Aroča, koja je, takođe, rodila devojčicu i takođe, umrla na porođaju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coraima Torres (@lacoraima)

Njena maćeha Erminija, prikazana kao ambiciozna i beskrupulozna žena, imala je blizance iz prvog braka i želela je da oni sve naslede. Zbog toga je, uz pomoć vernog sluge, uzela mrtvorođenče iz cirkusa i podmetnula ga kao dete svoje pastorke, a njenu bebu je odvela u cirkus.

Sledećeg dana cirkus je napustio grad i Andreinina kćerka je otputovala sa njima. Posle 20 godina cirkus se vratio u malu varošicu, a devojčica kojoj su dali ime Kasandra, postala je prelepa, mlada žena...

Serija je pratila Kasandrin život, a onda je u epizodi emitovanoj kod nas 24. jula 1997. godine, ona uhapšena. To je izazvalo toliki revolt u pojedinim gradovima Jugoslavije da su "buknuli" protesti.

Jugosloveni su čak pisali peticije vladi Venecuele da se Kasandra hitno oslobodi iz zatvora, kako bi došla iz Beograda da se kandiduje za predsednicu SR Jugoslavije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Coraima Torres (@lacoraima)

Koliko su je obožavali, svedoči i to što su neki od njih ćerke nazivali Kasandra.

A onda, u avgustu iste godine, Kasandra je došla u Beograd. Kako je rekla za srpske medije, oduševili su je naša hrana, kultura, ljudi, muzika.

"Sanjam da se vratim u Srbiju! Bila sam veoma srećna dok sam bila u Srbiji, to mi je jedna od najdražih uspomena u životu. Ljudi su bili ljubazni, pažljivi i puni podrške. Cenim ljubav koju sam 1990-ih dobila od vas, čuvam je u srcu i dan-danas", rekla je tada čuvena Koraima.

Inače, telenovela Kasandra je ušla u Ginisovu knjigu rekorda, kao serija na španskom jeziku koja je emitovana u najviše država - čak 128.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: