Aktuelno 13

16.09.2024.

21:38

Skandal u Norveškoj: Sin princeze ponovo uhapšen

Marius Borg Høiby, sin norveške princeze Mette-Marit i posinak budućeg kralja Haakona, uhapšen je drugi put u nešto više od mesec dana, javljaju norveški mediji.

Izvor: Index.hr

Skandal u Norveškoj: Sin princeze ponovo uhapšen
Profimedia/NTB Oslo Norway Kyea

Podeli:

Zabrana prilaska nije izdata odmah posle prvog napada, već nakon što je navodno kontaktirao žrtvu u nekoliko navrata posle tog događaja. Prema norveškom tabloidu Se Og Hør, 27-godišnji Høiby navodno je u subotu 7. septembra sa skrivenog telefonskog broja kontaktirao žrtvu, koju je ranije nazivao "devojkom".

Nakon incidenta oglasila se i njegova bivša devojka

Podsećamo, nakon prvog hapšenja policija je izdala saopštenje o incidentu.

"Policija je izašla na teren nakon prijave nasilnog ponašanja tokom noćnih sati u jednom stanu u Oslu. Mladić u 20-ima je uhapšen, a sledećeg je dana pušten iz pritvora", saopštili su i potvrdili da se radi o posinku prestolonaslednika. "Žrtvu su zbrinuli, ali trenutno nemamo informacija o tome da li je zadobila teže povrede", poručili su tada. Nakon što je vest izašla u javnost, oglasila se i Mariusova bivša devojka, bivši Playboyev model Juliane Snekkestad. Izjavila je da je i nju psihički i fizički maltretirao dok su bili u vezi.

"I ja sam ranije bila izložena njegovom psihičkom i fizičkom nasilju. Psihičko nasilje je za mene bilo najbrutalnije. Ne delim ovo jer želim sažaljenje ili da se fokus prebaci na mene... To se već događalo. I njega se sada mora zaustaviti", glasila je njena objava na Instagramu, a prenio ju je Daily Mail.

Izvinio se javno

Marius je preko advokata Øyvinda Bratliena objavio izjavu u kojoj je priznao krivicu te se izvinio devojci zbog koje je prvi put završio u pritvoru, a naveo je da je tada bio u alkoholizovanom i drogiranom stanju i da ima nekoliko mentalnih poremećaja, pisao je norveški NRK.

"Konzumacija droga i moje dijagnoze ne opravdavaju ono što se dogodilo u stanu u Frogneru u noći na nedelju prošlog vikenda. Želim odgovarati za ono što sam učinio, a policiji ću sve iskreno reći", rekao je između ostalog.

Krajem avgusta društvenim mrežama proširila se fotografija Mariusa na kojoj pozira s pištoljem i pićem u rukama, gol do pojasa, a u pantalonama ima novčanice.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: