Aktuelno 46

16.09.2024.

18:57

Miloš Biković podržao Majdova: "Blaženi ste kad vas sramote zbog mene"

Miloš Biković oglasio se i podržao srpskog džudistu Nemanju Majdova nakon što je suspendovan na pet meseci zbog kršenja kodeksa Međunarodne džudo federeracije.

Izvor: Blic.rs

Miloš Biković podržao Majdova: "Blaženi ste kad vas sramote zbog mene"
Starsport

Podeli:

Srpski borac sve je objavio na društvenim mrežama, nakon čega je dobio veliku podršku sunardonika.

Majdov se prekrstio pre borbe sa Teodorisom Celidisom i time prekršio Etički kodeks Međunarodne džudo federacije. Tada je dobio upozorenje da bi mogao da bude sankcionisan – s obzirom na to da je prema pravilniku zabranjeno pokazivati bilo kakav predmet, znak ili religiozni gest ili pokret bilo kakvog oblika pre, tokom ili posle borbe ili tokom formalnih ceremonija - a sada je došla i kazna.

Srpskom reprezentativcu izrečena je petomesečna suspenzija, što znači da on u tom periodu neće moći da učestvuje ni na jednom turniru, kampu ili pripremama.

Nakon što je sve javno objavio, 28-godišnjak je dobio veliku podršku poznatih sunarodnika.

Na društvenim mrežama se oglasio i poznati glumac Miloš Biković, koji je na ruskom napisao da je Majdov suspendovan zbog toga što se prekrstio, a onda je citirao 11. i 12. stih Jevanđenja po Mateju, kada se Isus Hristos obraćao ljudima u čuvenoj besedi na gori:

"Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima, jer su tako progonili i proroke pre vas". 

Biković je svemu tome dodao i poruku na srpskom: "Podrška za brata!"

Podsećamo, u svojoj objavi Majdov je istakao da u odgovoru na upozoravajuće pismo nije želeo da se izvinjava zbog svog postupka.

"Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada. Gospod mi je dao sve, kako privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se nece promeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu. Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobede."

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: