Aktuelno 12

16.09.2024.

20:23

Izraelska evrovizijska predstavnica se sprema za vojsku: "To je moja misija"

Eden Golan, predstavnica Izraela na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije održanom u Švedskoj, sprema se za odsluženje vojnog roka u Izraelu.

Izvor: Index.hr

Izraelska evrovizijska predstavnica se sprema za vojsku: "To je moja misija"
Profimedia

Podeli:

"Još uvek se nisam prijavila za vojsku, a kada se vratim sa Evrovizije, odazvaću se prvom pozivu. Prve godine, kao povratnik, niste pozvani, ta godina je prošla i ja sam pozvana, ali moja odsluženje vojnog roka je odloženo zbog Evrovizije“, rekla je ona dok je boravila u Švedskoj. 

Eden želi da ide na audiciju za vojne bendove

Prema njenim rečima, planira da se bavi muzikom u vojsci.

"Služenje vojnog roka je misija, a ja želim da idem na audiciju za vojne bendove", rekla je ranije.

Eden je otkrila i da je uprkos veoma dugim noktima, po kojima je između ostalog i prepoznatljiva, spremna da barata oružjem. "Mogu sve da uradim sa ovim noktima. Apsolutno sve. Oprati sudove, staviti ogrlice, minđuše, pa čak i rukovati oružjem", rekla je ona za lokalne medije.

Na Pesmi Evrovizije završila je na petom mestu 


Podsetimo, Eden Golan je prvobitno trebalo da nastupi na Pesmi Evrovizije 2024. sa pesmom October Rain. Međutim, organizatori Pesme Evrovizije zatražili su od Izraela da promeni tekst pesme jer su ocenili da nosi političku poruku. Poslednja tri stiha trebalo je da se pevaju na hebrejskom i odnose se na napade Hamasa prošlog oktobra.

Po tome su pesmu nazvali Hurricane. Izrael je, prema glasovima žirija, bio 12. na listi sa samo 52 boda. Ali publika je Izraelu dala čak 323 boda, što je ukupno 375 bodova, a ova zemlja je na kraju završila na petom mestu.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: