Aktuelno 13

16.09.2024.

14:06

Hrvat samo jednom spavao s njom, ona mu od života napravila pakao

Progoniteljka (50) i žrtva su samo jednom imali seks, nakon toga mu je poslala više od 7.000 poruka i na hiljade mejlova, sebe je nazivala Marijom, njega Isusom, a onda je počela i da mu preti.

Izvor: b92.net/Večernji.hr

Hrvat samo jednom spavao s njom, ona mu od života napravila pakao
Shutterstock/ boonchoke

Podeli:

"Upoznali smo se 2003. godine preko prijatelja u Nemačkoj i vrlo brzo smo stupili u intimni odnos. Dva dana kasnije, rekla mi je da ćemo nas dvoje biti zajedno jer joj je Bog tako rekao. Govorila je da smo mi stvoreni jedno za drugo i da ću biti s njom ili ni sa jednom drugom. Rekao sam joj da nemam takve osećaje prema njoj, a onda...", počeo je svoju ispovest muškarac koga je ova žena proganjala godinama.

"U to vreme sam živeo u Nemačkoj, a ona je počela da mi šalje poruke, zove me, maltretira me, prilazi na javnim mjestima... Jedno vreme to je prestalo, a kada sam se 2018. preselio u Hrvatsku, nekako je došla do mog broja. Pretpostavljam da ga je našla na info pultu nekog događaja jer se bavim organizacijom raznih događaja. Tražio sam preko advokata zabranu kontakata jer je počela da spominje moju decu, porodicu, suprugu, a počela je da maltretira i moje saradnike. Pretpostavljam da je preko društvenim mreža saznala što mi se događa u životu, a to je trajalo od 2018. do 2023. godine, kada sam je prijavio policiji", naveo je ovaj čovek.

Kako je istakao, u tom periodu ta žena mu je poslala 5.000 poruka, bezbroj mejlova.

"Zvala me je dan i noč, nisam joj odgovarao. Nekad je bilo i po 30 poruka i poziva dnevno, a dok sam živeo u Nemačkoj menjao sam brojeve telefona. Po povratku u Hrvatsku, nisam menjao   brojeve, ali ona jeste. Znao sam da je to ona, jer bi bilo jako puno poruka, u njima se spominjao Bog, govorila je da je ona Marija, a ja Isus, da nam je suđeno da budemo zajedno.... Blokirao sam najmanje šest brojeva s kojih me je kontaktirala, a zbog svega toga osećam uznemirenost", obajsnio je on.

Sud je na kraju progoniteljku, koja inače ima 50 odina, 27. decembra 2022. uslovno osudio, ali ni to je nije sprečilo da nastavi po starom. Muškarac ju je ponovo prijavila i sada joj se na teret stavlja da je od septembra 2020. do 28. aprila 2024. žrtvi, koja s njom nije želela nikakav kontakt, poslala oko 2.000 poruka i više od 300 mejlova u kojima mu je slala razne fotografije, pisala mu je da je on Isus, ona Marija, da Bog sve vidi...U nekim od njih ga je molila da joj oprosti, a iako joj on nije odgovarao ni na poruke ni na pozive, ona mu je pisala da želi osvetu, da treba da umru u "đavoljem klubu", da on mora da umre jer je "izdajnička svinja".

Zbog svega toga, optužena je za nametljivo ponašanje i tužilaštvo traži da 10 meseci zatvora. Traže i da joj se na pet godina zabrani prilazak žrtvi da joj zabrane da ga uhodi. Optužena 50-godišnjakinja je negirala krivicu i tvrdila da je žrtva i njegova devojka napadaju preko interneta. Ali, te njene navode demantuju printskrionovi na hiljade poziva, fotografija, mejlova i poruka koje je slala žrtvi.

Podeli:

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: