Aktuelno 2

16.09.2024.

8:12

Preminuo čuveni muzičar

Tito Džekson, najstariji brat Majkla Džekson, preminuo je u 70. godini.

Izvor: Index.hr

Preminuo čuveni muzičar
EPA/Manuel Lorenzo

Podeli:

Prema dugogodišnjem porodičnom prijatelju i menadžeru Stivu Meningu, Tito je bio na putu iz Novog Meksika za Oklahomu kada je preminuo. 

Iako službeni uzrok smrti tek treba da bude objavljen, Maning je za Entertainment Tonight rekao kako veruje da je Tito doživeo srčani udar.

Bio na turneji proteklih dana

Tito je proteklih dana bio na turneji sa svojom braćom Marlonom i Džekijem u Evropi, gde je krajem prošle nedelje objavio svoju poslednju objavu na Instagramu.

Na toj fotografiji vidi se kako braća odaju počast Majklu Džeksonu. 

"Pre našeg nastupa u Minhenu moja braća Džeki, Marlon i ja posetili smo predivan spomenik našem voljenom bratu Majklu Džeksonu. Duboko smo zahvalni za ovo posebno mesto koje odaje počast ne samo njemu već i našem zajedničkom nasleđu. Hvala vam što ste održali njegov duh živim", napisao je.

Tito, pravog imena Toriano Adaril Džekson, bio je američki muzičar. Bio je izvorni član grupe Jackson 5, koji su se proslavili kasnih 1960-ih i 1970-ih. Grupa je hitovima poput I Want You Back, ABC i I'll Be There osvojila srca publike širom sveta.

Tokom svoje karijere bio je nominovan za tri nagrade Gremi i primljen je u Rock and Roll Hall of Fame kao član grupe Jackson 5.

Tito je započeo solo karijeru 2003. godine nastupajući kao bluz muzičar.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: