Aktuelno 9

15.09.2024.

13:34

Užas u Aleksincu: Grad bruji da je svinja starcu pojela pola glave, oglasila se njegova ćerka

U Aleksincu se dogodio užas - jednom starcu (90) svinja pojela pola glave, nakon što je preminuo pored obora.

Izvor: b92.net/Kurir.rs

Užas u Aleksincu: Grad bruji da je svinja starcu pojela pola glave, oglasila se njegova ćerka
Shutterstock/Narong Khueankaew

Podeli:

Načelnik Hitne medicinske pomoći u Aleksincu Nenad Marković potvrdio je da se nesrećni slučaj dogodio.

"Nalaz s obdukcije je merodavan za takve slučajeve, a u ovom, čovek je bio sam kada mu je pripalo teško. Jeste svinja koju je čuvao to učinila, ali svakako moramo da sačekamo nalaz obdukcije", rekao je doktor Marković.

Ova nesreća se dogodila 28. avgusta, a kako je za domaće medije istakao direktor Opšte bolnice, doktor Goran Vidić, skoro nisu imali takav slučaj, mada se pre nekoliko meseci desio još jedan incident sa svinjama.

"Čovek kome je svinja pojela pola glave je živeo sam u mestu Stara Poljana. To je neka vrsta zaseoka kada se pređe brdo Brđanka. On je čuvao svinje pored obora i tada je preminuo. Svinje su bile puštene i nije im mnogo trebalo da počnu da ujedaju preminulog čoveka. U blizini nije bio niko, a slučajno je otkriveno tek dan kasnije - rekao je izvor "Kurira" o ovoj strašnoj sceni.

U međuvremenu, oglasila se i ćerka pokojnog starca, Slađana P. koja je demantovala tvrdnje da je svinja pojela pola glave njenom ocu.

"To nije tačno, tu priču je izmislio moj brat od tetke. On to stalno radi kako bi skrenuo pažnju na sebe. Moj otac Milivoj je živeo sam u našoj porodičnoj kući. Obilazila sam ga u proseku tri puta nedeljno. Nije se žalio na zdravlje i izgledao je normalno, preminuo je kao i svi ljudi prirodno, a ne da su ga pojele svinje, to su gluposti. On nije ni imao svinje, imao je dve ovce i kokoške", istakla je Slađana, pa dodala:

"Uvek je bio ispod kuće u hladovini ili bi sedeo na tremu i odmarao. Tog dana sam nosila korpu sa hranom  koju sam mu pripremila, i pošto ga nisam videla na tremu, mislila sam da je ispod kuće. Otišla sam, ali ga nije bilo. Vratila sam se u kuću i zatekla ga u sobi, kako leži na stomaku, bez znakova života. Prethodni put kada sam bila kod njega, dala sam mu stvari da presvuče. Zatečen je kako je krenuo da navlači majicu i preminuo. Umro je od moždanog udara, što je potvrdio i obdukcioni nalaz", rekla je za "Alo!" Slađana.

Inače, krajem juna su se zbila još dva slučaja ujeda svinja oko Aleksinca. Jednom čoveku otklonjen je testis, a jedna žena je zadobila teške telesne povrede.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: