Aktuelno 19

12.09.2024.

16:46

Poznata manekenka se predozirala ozempikom

Manekenka Loti Mos, polusestra supermodela Kejt Mos, završila je u bolnici nakon predoziranja ozempikom, lekom namenjenim dijabetičarima koji mnogi zloupotrebljavaju za mršavljenje.

Izvor: Index.hr

Poznata manekenka se predozirala ozempikom
EPA-EFE/NEIL HALL

Podeli:

Loti je ozempik nabavila preko prijateljice, a sada kaže da bi "radije umrla" nego ga ponovo koristila.

Naime, Loti Mos je imala napade nakon dve nedelje korišćenja velike doze ozempika te je progovorila o svom iskustvu.

Napad je bio izazvan teškom dehidratacijom. Nakon što su je pregledali lekari, Loti je saznala da bi dozu ozempika koju je ubrizgavala u nogu trebalo da bude prepisana nekome ko ima najmanje 100 kilograma, dok ona ima pedesetak. 

"Pre nekoliko meseci nisam bila zadovoljna svojom težinom. Prijateljica mi je to nabavila. Količina koju sam uzimala bila je namenjena ljudima koji imaju 100 kilograma i više, a ja imam pedesetak. To su stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam ga uzela", rekla je Loti Mos. 

Uzimala je preveliku dozu

"Ali uzela sam ga. Ubrizgavala sam ga u nogu i to je bila najgora odluka koju sam donela. Ovo je upozorenje za sve. Molim vas, ako mislite da ga uzmete, nemojte, nije vredno toga", napominje manekenka.

Opisala je teške nuspojave koje je pretrpela – povraćala je, promenila boju lica, drastično smršala...

Loti Mos je rekla da je imala otprilike 60 kilograma pre nego što je pala na 57 nakon prve doze i imala je najmanje 53 kilograma.

"Radije bih umrla nego ga ponovo koristila. Bilo mi je tako mučno. Koristila sam ga dve nedelje. Uzimate po jednu injekciju nedeljno i nikad u životu se nisam osećala bolesnije. Povraćala sam, bilo je užasno. Bila sam u krevetu dva dana, a težina mi je pala. To nije zdravo mršavljenje. Toliko mi je bilo loše da sam svojoj prijateljici rekla da ne mogu ni vodu da pijem ni jedem, ništa. Morala sam da idem u bolnicu", rekla je. 

Grčila se na podu bolnice

Nakon što je otišla u bolnicu, Loti Mos je imala napad koji je, kaže, bio najstrašnija stvar koja joj se dogodila. Prijateljica ju je držala za noge dok se ona grčila na bolničkom podu. Kaže da je medicinska sestra bila šokirana kad je saznala koliku je dozu uzimala i koliko je smršala u kratkom roku. 

"Bilo je strašno. Nisam znala šta se događa. Lice mi se grčilo, telo mi je bilo napeto, ruke... Bilo je čudno. Ruke su mi se stisle i nisam mogla da ih pomaknem, činilo se kao da ću slomiti ruku", rekla je.

"Nadam se da moje iskustvo može biti lekcija nekim ljudima, nije vredno toga. To je za dijabetes, nije za mršavljenje. Shvatam da su sve slavne osobe trenutno na tome i to je tako teško gledati", dodala je.

Loti Mos je počela da se bavi manekenstvom sa 16 godina. Kaže da je modna industrija toksična i da su je znali ismevati jer nema tanak struk. Zbog toga nekad nije ni dobila priliku da radi revije.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: