Aktuelno 19

12.09.2024.

9:57

Hor iz Crne Gore odustao od nastupa u Hrvatskoj: Povukli se nakon žalbi branitelja?

Podgorički KIC pop hor u dogovoru sa Udruženjem antifašista Korčule, odlaže koncert "Bez dileme – antifašizam".

Izvor: Tanjug

Hor iz Crne Gore odustao od nastupa u Hrvatskoj: Povukli se nakon žalbi branitelja?
Shutterstock/Tsuguliev

Podeli:

Koncert je bio najavljen za subotu, 14. septembar, povodom 80 godina oslobođenja tog hrvatskog ostrva, zbog toga što, kako tvrde, nisu blagovremeno obezbedili dozvolu za rad.

Udruženje antifašista Korčule, već pola godine je u stalnoj komunikaciji sa popularnim podgoričkim horom, ali i intenzivnoj, poslednjih dana, sa MUP-om Hrvatske oko tog ranije prijavljenog javnog događaja.

Menadžerka grupe Snežana Burzan Vuksanović kaže da se ispostavilo da su i za neprofitna udruženja i za nekomercijalne nastupe stranih državljana u Hrvatskoj, kakav bi trebalo da bude nastup KIC pop hora, potrebne prijave za rad, koje se u ovako kratkom roku ne mogu pribaviti, uprkos svim nastojanjima organizatora.

"Naravno, prema aktuelnim zakonima, nastup bez dozvole za rad može dovesti do novčanih kazni, zabrane ulaska u Hrvatsku i slično. To do sada nije bila praksa pa se očito radi o promeni tumačenja“, navode u Udruženju antifašista Korčule, a prenosi Burzan Vuksanović.

Zbog toga je odlučeno da se koncert odloži do dalje. Odluka o odlaganju koncerta je, međutim, doneta dan nakon što je iz Zajednice hrvatskih dobrovoljaca Domovinskog rata poručeno da ne žele nastup ove grupe na pomenutom događaju, jer im je, kako su naveli, neprihvatljiv nastup hora iz "države iz koje dolazi vojska koja ih je zajedno sa vojskom iz Srbije napala 1991. godine".

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: