Aktuelno 11

11.09.2024.

21:02

Verenica Džefa Bezosa otkrila potresne detalje iz života: "Mislila sam da sam glupa"

Loren Sančez, verenica šefa Amazona Džefa Bezosa, gostovala je u Good Morning America i prisetila se teških trenutaka kroz koje je je prolazila u školi i trenutka kad joj je profesorka pomogla da reši svoj veliki problem.

Izvor: Index.hr

Verenica Džefa Bezosa otkrila potresne detalje iz života: "Mislila sam da sam glupa"
EPA-EFE/NINA PROMMER

Podeli:

Loren je rekla kako se uvek osećala "glupom", a tek je kasnije saznala da ima disleksiju.

Sančez je upravo zbog toga napisala knjigu za decu "The Fly Who Flew to Space", a s njom želi da pomogne svoj deci koja se trenutno bore s onim s čim se ona borila kad je bila mlađa.

"Ova knjiga je za osmogodišnju mene koja se osećala jako glupom", rekla je ona.

Profesorka joj je pomogla da ostvari svoje snove 

"Sedela sam iza u razredu, bila sam tiha. Jako sam htela da budem novinarka, to je sve što sam htela da budem, ali sam razmišljala o tome da ne znam da pišem, bilo je užasno", ispričala je.

Potom se Džefova verenica rasplakala jer se prisetila trenutka kad joj je profesorka pomogla da ostvari svoje snove. Ona ju je, objašnjava Loren, nagovorila da piše za školske novine.

"Rekla sam joj: 'Ne znam baš da pišem.' Profesorka je rekla: 'Samo piši bez da misliš na pravopis i interpunkciju'", prisetila se kroz suze.

"Svaki put kad pričam o ovome sam emocionalna", istakla je.

"Ne sećam se o čemu sam pisala. Doslovno me pogledala nakon što sam joj predala članak i rekla: ‘Nisi glupa, samo ne znaš da speluješ‘", rekla je bivša novinarka.

Tada ju je profesorka poslala da se testira za disleksiju.

"To je bila profesorka koja se zainteresovala za mene. Od lošeg učenika sam došla do  Univerziteta Južne Kalifornije i postala novinarka", ispričala je Loren.

Njen sin takođe ima problem s čitanjem i pisanjem

Otkrila je i kako je njenom sinu Evanu takođe dijagnostikovan poremećaj učenja koji mu stvara probleme kod čitanja i pisanja. 

Sančez je rekla i kako će deo prihoda od knjige donirati Međunarodnom uduženju za disleksiju koje pomaže deci da rano dijagnostikuju poremećaj.

"Tako da ne moraju da prolaze kroz ono što sam ja prošla, razmišljajući da nisu dovoljno pametna. Oni stvarno mogu da pomognu toj deci koja se bore s disleksijom, pomoći im kod dijagnoze", dodala je.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: