Aktuelno 27

11.09.2024.

14:30

Ilon Mask poručio poznatoj pevačici: "Pobedila si, podariću ti dete" FOTO

Objava Ilona Maska na Iksu koju je uputio pevačici Tejlor Svift naišla je na burne reakcije.

Izvor: Index.hr

Ilon Mask poručio poznatoj pevačici: "Pobedila si, podariću ti dete" FOTO
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Podeli:

"Ok Tejlor... Pobedila si... Podariću ti dete i čuvaću tvoje mačke svojim životom."

Ovo je objava Ilona Maska na Iksu (bivšem Tviteru) nekoliko sati nakon što je Svift objavila da će glasati za Kamalu Haris na američkim predsedničkim izborima i na kraju objave se potpisala kao "dama bez dece sa mačkama", što je bila referenca na izjavu kandidata Donalda Trampa za potpredsednika, J.D. Vansa, koji je rekao da SAD-om upravljaju "žene s mačkama bez dece" koje su nesrećne zbog svojih života i izbora koje su donele pa žele i ostatak zemlje da učine nesrećnim.

Mask, inače otac dvanaestero dece, je Trampov pristalica. Tramp je čak početkom septembra rekao da će u slučaju izborne pobede osnovati povereništvo za učinkovitost vlade koje će predvoditi Mask.

Tokom predizborne debate Mask je u real timeu objavljivao svoje utiske, naklonjene Trampu, a kad se oglasila Tejlor Svift napisao je: "O moj Bože, ovo su sada stvarno postali izbori Ilon protiv Tejlor Svift."

Nakon toga objavio je gore navedeni citat o, kako sada američki mediji tumače, "nuđenju oplodnje".

Svift se nije oglašavala o Maskovoj provokaciji.

Maskova "ponuda" Tejlorr Svift u samo nekoliko sati prikupila je 120 hiljada lajkova i mnoštvo kritika.

"Kakav si čudak, nije ni čudo da podržavaš Trampa", "Ljigav si i čudan, kao Tramp", "Bolesno je koliko si opsednut s Tejlor", pisali su mu kritičari.

Trampove pristalice su njegovu objavu iskoristile da kritikuju "petljanje Tejlor Svift u politiku".

Šta je napisala Tejlor?

Nekoliko trenutaka nakon završetka prve predsedničke debate između Kamale Haris i Donalda Trampa, Svift je objavila da će glasati za Haris na izborima. Objavu je u nekoliko sati lajkovali više od 5 miliona ljudi.

"Kao i mnogi od vas, večeras sam gledala debatu. Ako već niste, sada je sjajno vreme da istražite problematiku i stavove koje ti kandidati zauzimaju o temama koje su vam najvažnije. Kao glasačica gledam i čitam sve što mogu o njihovim predloženim politikama i planovima za ovu zemlju", započela je Svift. 

"Nedavno sam saznala da je na Trampovoj stranici objavljena lažna AI verzija mene u kojoj podržavam Donalda Trampa. To je zaista podstaklo moje strahove u vezi s veštačkom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija. I dovelo me do zaključka da moram biti vrlo transparentna o svojim stvarnim planovima za ove izbore. Najjednostavniji način za borbu protiv dezinformacija je istina", nastavila je.

"Na predsedničkim izborima 2024. glasaću za Kamalu Haris i Tima Valza. Glasam za Haris jer se bori za prava za čiju obranu nam treba ratnica. Mislim da je ona čvrsta, da je vođa i verujem da možemo postići puno više u ovoj zemlji ako nas vodi mir, a ne haos. Oduševio me i Tim Valc, koji se decenijama zalaže za LGBTQ+ prava, IVF i pravo žene na vlastito telo", objasnila je.

"Ja sam obavila svoje istraživanje i donela odluku. Vaše istraživanje i izbor su na vama. Takođe želim da kažem, posebno onima koji prvi put glasaju: Upamtite da morate biti registrovani da biste glasali! S ljubavlju i nadom, Tejlor Svift, Childless Cat Lady", zaključila je.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: