Aktuelno 31

11.09.2024.

9:20

Tejlor Svift će uticati na ishod predsedničkih izbora u SAD? Već joj je pošlo za rukom 2018. godine FOTO

Najava podrške Tejlor Svift Kamali Haris na predsedničkim izborima u SAD nije njena prva politička izjava koja nije prijala Donaldu Trampu.

Izvor: Index.hr

Tejlor Svift će uticati na ishod predsedničkih izbora u SAD? Već joj je pošlo za rukom 2018. godine FOTO
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Tejlor Svift je 2018. prvi put javno donela svoju političku odluku i najavila da će glasati za demokrate na izborima za Kongres i Senat. Iste godine, na "American Music Awards", pozvala je fanove da glasaju. Tramp je kasnije rekao novinarima da mu se njena muzika sada sviđa oko "25 odsto manje".  I nije se ljutio bez razloga. Naime, tada je prvi put zabeleženo nešto što su politički analitičari kasnije nazvali "efekat Tejlor Svift".

Sajt Vote.org, preko kojeg se Amerikanci registruju za glasanje na izborima, objavio je tada da je primio 65.000 novih prijava za glasanje u samo 24 sata nakon objave Tejlor Svift. Poređenja radi, mesec dana ranije u celoj zemlji registrovano je tek nešto više od 190.000 birača, dok se u avgustu, dva meseca pre njenog objavljivanja, prijavilo nešto manje od 57.000. A 2020. Tejlor Svift je jasno stavila do znanja da ne podržava Trampa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Pored toga, snimci iz dokumentarca o Tejlor Svift pokazuju kako ona prkosno govori svom timu i svom ocu da će, bez obzira na to šta misle, govoriti protiv Donalda Trampa i republikanske senatorke Marše Blekburn. "Ovo je nešto što znam da je ispravno... Moram da budem na pravoj strani istorije", rekla je ona. I iako je javno ne voli, izgleda da je i sam Tramp svestan Tejlorinog uticaja na birače, pa se nedavno odlučio na prilično očajnički potez.

Nedavno je objavio neke fotografije generisane veštačkom inteligencijom koje sugerišu da ga podržavaju obožavaoci Tejlor Svift. Na fotografijama se vidi serija žena koje nose majice na kojima piše "Svifti za Trampa", a na jednoj se vidi figura koja liči na Tejlor Svift sa porukom: "Tejlor želi da glasate za Trampa". Prema Forbsu, Sviftova je politički najuticajnija umetnica u istoriji. Mnogi novinari smatraju da bi to direktno moglo da utiče na ishod predstojećih predsedničkih izbora u SAD.

Podeli:

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: