Aktuelno 3

10.09.2024.

17:00

Pogledajte ko će nastupati u finalu Superboula: Jedna od najvećih zvezda muzičke scene

Jedna od najvećih zvezda rep scene Kendrik Lamar nastupiće tokom poluvremena u finalu Superboula, najvećeg takmičenja u američkom fudbalu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: euronews

Pogledajte ko će nastupati u finalu Superboula: Jedna od najvećih zvezda muzičke scene
EPA-EFE/JESSE WENSING

Podeli:

Događaj koji privlači na desetine miliona gledalaca uz male ekrane, ugostiće Lamara u finalu 9. februara sledeće godine.

Reper je izjavio da se raduje što će hip hop vratiti na šampionat, gde su 2022. nastupali Dr. Dre, Snup Dog, Meri Džej Blajdž, 50 Cent i Eminem, piše Euronews.

"Rep muzika je i dalje najuticajniji žanr današnjice, a ja ću biti tu da podsetim svet zašto je to tako. Izabrali su pravog", rekao je Lamar u saopštenju.

Njegov kolega Džez Zi, čija kompanija "Roc Nation" sarađuje sa NFL-om u odabiru izvođača za poluvreme finala, nazvao je Lamara "umetnikom kakav se rađa jednom u generaciji".

"Njegova duboka ljubav prema hip hopu i kulturi vodi njegovu umetničku viziju. Ima neuporedivu sposobnost da definiše i utiče na kulturu na globalnom nivou. Kendrikov svet prevazilazi muziku, a njegov uticaj osećaće se godinama koje dolaze", dodao je reper.

Lamar je poznat kao jedan od najinventivnijih liričara žanra. Postigao je ogroman uspeh od svog debi albuma "good kid, m.A.A.d city" iz 2012. godine, a od tada osvojio 17 Gremi nagrada i postao prvi muzičar koji ne pripada klasičnom i džez žanru, koji je osvojio Pulicerovu nagradu za album "DAMN" iz 2017.

Prošle godine u poluvrememenu finala Superboula publiku su zabavljali izvođači H.E.R, Džermejn Dupri, Lil Džon, Ludacris i Ališa Kiz.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: