Aktuelno 2

10.09.2024.

16:24

Empajer Stejt Bilding u znaku Darta Vejdera: Neverovatan omaž legendi iz Ratova zvezda VIDEO

Na Empajer Stejt Bildingu prikazan je lik Darta Vejdera u znak počasti preminulom glumcu Džejmsu Erlu Džounsu, koji je pozajmio glas tom liku iz Ratova zvezda.

Izvor: Index.hr

Empajer Stejt Bilding u znaku Darta Vejdera: Neverovatan omaž legendi iz Ratova zvezda VIDEO
Shutterstock/AKKHARAT JARUSILAWONG

Podeli:

"Neka Sila bude s tobom, D.E.D.", objavili su na zvaničnim profilima Empajr Stejt Bildinga uz snimak tog trenutka. Dok se Dart Vejder prikazivao na kultnoj njujorškoj zgradi, u pozadini se čula muzika iz Ratova zvezda. Iako je pod maskom Darta Vejdera bio britanski glumac Dejvid Prouz, Džejms Erl Džouns je bio zadužen za nezaboravan preteći glas kojim je izgovorio neke od rečenica koje su ušle u filmsku istoriju, poput: "Luk, ja sam tvoj otac."

Džejms Erl Džouns prvi put je pozajmio glas Dartu Vejderu u originalnom filmu Ratovi zvezda: Nova nada (Star Wars: A New Hope, 1977.). Njegov glas postao je ključan deo karaktera Vejdera, unoseći dozu autoriteta, snage i hladnokrvnosti.

Možda vas zanima

Nakon toga pozajmio je glas Vejderu i u nastavcima Osveta Sita (Revenge of the Sith, 2005.), Roug Van: Priča iz Ratova zvezda (Rogue One: A Star Wars Story, 2016.) te u animiranoj seriji Ratovi klonova (The Clone Wars).

Dart Vejder je jedan od najprepoznatljivijih negativaca u istoriji filma, a tome je u velikoj meri doprineo i Džounsov glas.

Možda vas zanima

Glumac je preminuo u svom domu u 93. godini.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: