Aktuelno 1

10.09.2024.

9:56

Brus Vilis ponovo u javnosti: Njegov izgled sve zabrinuo

Brus Vilis viđen je u automobilu na ulicama Los Anđelesa, vidno mršaviji, sedeo je na suvozačevom mestu, gledao u jednu tačku, a svedoci su naveli da ničim nije pokazao da je svestan okruženja

Izvor: b92.net/Daily mail

Brus Vilis ponovo u javnosti: Njegov izgled sve zabrinuo
Profimedia

Podeli:

Legendarni holivudski glumac Brus Vilis (69) uslikan je posle duže vremena na javnom mestu.

Brus, koji se zbog ozbiljne bolesti potpuno povukao u svoja četiri zida, viđen je u automobilu na ulicama Los Anđelesa. Vidno mršaviji, mirno je sedeo na suvozačevom mestu. Na sebi je imao košulju, crnu kapu i sve vreme je gledao kroz prozor. Svedoci su za Dejli mejl naveli da je sa njim bio i njegov teleohranitelj, a da glumac nijednom nije pogledao u ljude, niti bilo čim pokazao da je svestan okruženja.

Ovo je prvi put da su fotografije zvezde filmova "Umri muški" dospele u javnosti, pre toga ih je na svom Instagram nalogu sredinom avgusta objavila njegova ćerka Rumer. Rumer je tada podelila driljivu priču o svom ocu i dok ga je nežno držala na ruku, ispričala je kako se on nosi sa bolestima.

"On je sjajan. toliko ga volim. Hvala", napisala je Rumer, koja je prethodno u maju objasnila da je Brus "dobro".

"Tata se sve više zbližava sa Lou. Lou je tek počela da hoda, pa mu je prišla, i to je bilo tako slatko, jer je moj tata baš to - tata devjčica. Tako je sladak sa njom".

Brusu je početkom aprila 2022. godine otkriveno da pati od afazije, moždanog poremećaja koji utiče na kognitivne sposobnosti. Tom prilikom se oglasila njegova porodica, a osim sadašnje supruge Eme Heming Vilis, tu je bila i bivša žena Demi Mur.

"Posle mnogo razmatranja, Brus je odlučio da odustane od glumačke karijere koja mu tako mnogo znači. Ovo je vreme puno izazova za našu porodicu i zahvalni smo vam na podršci, saosećanju i ljubavi", saopštila je porodica.

Inače, afazija je poremećaj govora usled oštećenja mozga. Obično se javlja na levoj strani mozga, oblasti koja kontroliše funkciju jezika kod većine ljudi. Poremećaj uglavnom može biti uzrokovan moždanim udarom, ali takođe može nastati i prilikom traume glave, tumora na mozgu, aneurizme, moždane infekcije ili od bilo koje bolesti koja utiče na kognitivne učinke, kao što su neke vrste demencije.

U Vilisovom slučaju, porodica nije otkrila šta je dovelo do ovakvog stanja kod glumca, a onda je u februaru 2023. godine saopštila da mu je dijagnostikovana i frontotemporalna demencija (poznata kao FTD).

"Reč je o najčešćem obliku demencije i nažalost, trenutno ne postoje tretmani za ovu bolest", istakla je glumčeva porodica.

Ulogu nezvaničnog PR-a slavnog glumca, preuzela je Rumer, koja izveštava o očevom stanju posredstvom društvenih mreža:

"Kako Brusovo stanje napreduje, nadamo se da se pažnja medija može usmeriti na rasvetljavanje ove bolesti za koju je potrebno mnogo više svesti i istraživanja. Brus je oduvek verovao u korišćenje svog glasa u svetu da bi pomogao drugima i da bi javno i privatno podigao svest o važnim pitanjima. U našim srcima znamo da bi, kad bi mogao danas, želeo da odgovori tako što će skrenuti globalnu pažnju i povezati se s onima, koji se takođe suočavaju sa ovom iscrpljujućom bolešću i kako ona utiče na tolike pojedince i njihove porodice", navela je Rumer, koja je zajedno sa ostalim članovima porodice veoma angažovana da se proširi svest o tome kako je važno ponašati su u okolnostima kada imate i brinete o bolesniku ovog tipa.

U jednoj od poslednjih objava, istakla je:

"Naša ranjivost i transparentnost kao porodice u vezi sa tim kroz šta on i mi prolazimo veoma su važni. To može da utiče na druge porodice koje se na bilo koji način bori s nečim sličnim ili da privučemo više pažnje na bolest u nadi da će se naći lek ili bilo šta što može da bude od koristi bilo kome drugom. Zaista mislim da je to važno".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: