Aktuelno 0

10.09.2024.

9:10

Slavni pevač otkrio od čega boluje: Ozbiljno mu je narušeno zdravlje

Posle 15 godina Lijam Galager iz grupe "Oejzis" vraća se na scenu i, dok su fanovi benda srećni, organizatori se hvataju za glavu jer je slavnom pevaču otkriveno niz ozbiljnih bolesti

Izvor: B92.net/Mondo

Slavni pevač otkrio od čega boluje: Ozbiljno mu je narušeno zdravlje
EPA-EFE/VICTOR LERENA

Podeli:

Više od 15 godina fanovi slavne grupe "Oejzis" su čekali povratak Lijama Galagera (51) na scenu. Konačno se i to desilo, Lijam će sa svojim bratom Noelom ponovo da nastupa, pred bendom je i velika turneja.

Već je najavljeno da će karte za koncerte "Oejzisa" koštati od 150 do čak 500 funti (za premijum pakete), što je, kako je rečeno, preskupo za većunu fanova. Ipak, ni to nije glavni problem s kojim se suočavaju organizatori nastupa i turneje već činjenica da je Lijamovo zdravlje veoma ugroženo.

Kao što je poznato, Lijam je jako dugo patio od artritisa i izbegavao je hiruršku intervenciju sve dok nije bio primoran na ugradnju proteze. Prošle godine je operisao kuk, a prethodno, 2017. mu je otkriven Hašimoto sindrom. Reč je o autoimunoj bolesti koja zahvata štitnu žlezdu, pri čemu imuni sistem napada sopstvene ćelije štitne žlezde, što dovodi do njenog oštećenja i smanjenja funkcije.

Muzičar je, nakon tih loših vesti, odlučio da život promeni iz korena, počeo je zdravije da se hrani, izbegava alkohol i narkotike, koje je konzumirao u enormnim količinama dok je bio mlad.

"Sad zadremam oko sedam uveče", priznao je Galager i dodao da već duže vreme umesto alkohola pije preparate za ublažavanje bolova na biljnoj bazi.

"Počeo sam i da vežbam, ali samo onoliko koliko mi to telo dozvoli" naveo je Lijam.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: