Aktuelno 2

10.09.2024.

8:14

Penzioner dobio na lutriji, a onda upao u problem

Penzioner Pit Dejli iz Velike Britanije osvojio je Eurojackpot igru pod nazivom EuroMillions i siguran da će mu novac leći za 10 dana, bacio se u trošak, a sad nema para ni za hranu

Izvor: b92.net/Slobodna Dalmacija

Penzioner dobio na lutriji, a onda upao u problem
Depositphotos/NatashaFedorova

Podeli:

Kad je saznao da je osvojio Eurojackpot igru pod nazivom EuroMillions, penzioner Pit Dejli iz Velike Britanije je bio najsrećniji čovek na svetu.

Nažalost, njegova srećaj je trajala vrlo kratko. Dejli je dobio na lutriji 582 funte (690 evra) i obećana mu je isplata deset dana nakon izvlačenja, ali novac i dalje kasni. 

„Osvojio sam 582,20 funti i svaki put kada ih pozovem, dobijam drugačiju priču. Plaćao sam lutriju 10 godina, po 10 funti nedeljno, znači 1.040 funti svake godine i tako 30 godina. Konačno sam zaradio 500 funti, a oni ne žele da mi plate“, rekao je Dejli ogorčeno za Liverpool Echo.

"Kada sam saznao da sam pobedio, platio sam osiguranje automobila jer sam mislio da će ovaj novac doći i pomoći mi da preživim. Tako sam se ceo mesec hranio iz banke hrane jer novac nije stigao. Ne mogu da priuštim frizera, potrebne su mi nove cipele“, opisao je neprijatnu situaciju u kojoj se našao.

"Ne mogu da priuštim ništa jer sam platio osiguranje automobila misleći da ću taj novac dobiti u roku od 10 dana. Zaglavljen sam kod kuće, ne mogu da platim benzin, ne mogu nigde da mrdnem. Treba mi taj novac, borim se, bukvalno mi je potreban taj novac da živim, ne dobro, nego da živim", rekao je zabrinuti penzioner.

Ovim povodom oglasili su se i iz Eurojackpota.

"Veoma nam je žao zbog zabrinutosti i kolege su sada kontaktirale gospodina Dalija sa ažuriranim informacijama. Uspešno obrađujemo stotine, ponekad i hiljade zahteva za nagradu svake nedelje. Sledi uvođenje revidiranog procesa potraživanja koji smo morali da uvedemo ranije ove godine nakon što je Pošta odlučila da više neće isplaćivati maloprodajne nagrade Nacionalne lutrije između 500,01 i 50.000 funti. Nažalost, mali broj ovih zahteva kasni iz različitih razloga. Međutim, nastavljamo da radimo na novim načinima za dalje poboljšanje isplate i želimo da uverimo naše pobednike da će sigurno dobiti svoju nagradu", odgovorili su iz EuroJackpota.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: