Aktuelno 7

08.09.2024.

20:22

Legendarni glumac uvredio pokojnu kraljicu: Sledi mu drastična kazna?

Engleski glumac Ijan Mekelen dobio je titutlu viteza 1991. zbog svog doprinosa scenskoj umetnosti.

Izvor: Jutarnji list, B92.net

Legendarni glumac uvredio pokojnu kraljicu: Sledi mu drastična kazna?
EPA-EFE/NEIL HALL

Podeli:

"Kraljica, siguran sam da je bila prilično ljuta pred kraj. I u nekoliko navrata kada sam je sreo bila je prilično bezobrazna", rekao je on.

Prisetio se razgovora s' kraljicom u kom mu je rekla:

Možda vas zanima

"Radite ovo jako dugo. On je rekao kako ne radi svoj posao "tako dugo kao ona". Kraljica se na njegov komentar nasmejala, a onda ga je pitala: "Ide li još uvek neko u pozorište?"

Kraljevski stručnjaci smatraju da je glumac otišao predaleko u kritikama pokojne kraljice i da zbog njegovih komentara mora da vrati vitešku titulu.

Njegovu kontroverznu izjavu prokomentarisala je kraljevska biografkinja Margaret Holder.

"Ako se ser Ijan oseća toliko omalovaženim od strane kraljice, mogao bi da razmisli o tome da vrati svoju vitešku titulu, iako će možda požaliti zbog toga u budućnosti", rekla je ona za Dejli ekspres.

Možda vas zanima

Bivši zvanični portparol kraljice Elizabete, Diki Arbiter, rekao je da ne zna zašto je Mekelen uopšte prihvatio titulu. Glumac je u intervjuu rekao da je prvo želeo da odbije titulu viteza, ali je to prihvatio nakon što mu je glumac Majkl Kešman rekao da će mu ta titula "otvoriti mnoga vrata".

Glumčevu izjavu o kraljici prokomentarisao je i kraljevski biograf Kristofer Vilson, koji ne veruje da je kraljica bila gruba prema Mekelenu. On je osporio izjavu glumca na osnovu toga što nije siguran da postoje zabeleženi primeri da je kraljica bila gruba ili gruba prema drugima.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: