Aktuelno 2

09.09.2024.

7:59

Razotkrivene brojne tajne princeze Dajane: "On je bio ljubav njenog života"

En Alan, profesorka baleta koja je radila sa princezom, odlučila je da progovori u svojim memoarima "Ples sa Dajanom".

Izvor: Jutarnji list, B92.net

Razotkrivene brojne tajne princeze Dajane: "On je bio ljubav njenog života"
Profimedia

Podeli:

"Jednostavno ne mogu da uradim ništa kako treba kada je moj muž u pitanju. Toliko ga volim i želim da bude ponosan na mene, ali mislim da se on ne oseća isto. Ne razumem zašto mu nisam dovoljna, mislim da više voli stariju ženu... Znam da se ponovo viđa sa Kamilom", rekla je navodno uplakana princeza Dajana svojoj učiteljici baleta 1986. godine.

En Alan, koja je predavala Dajani balet otkako se udala za Čarlsa, sada je odlučila da sve otkrije u svojim memoarima "Ples sa Dajanom", prenosi Page Six.

Možda vas zanima

Alan i Dajana su se zbližile na časovima baleta i postale bliske prijateljice koje se poveravaju jedna drugoj.

"Među nama nema ljubavi i uvek sam sama. Samo želim da budem voljena. Ne mogu ovako. Zaista očekuju da jednostavno ne kažem ništa i nastavim dalje. Kako to mogu?", rekla joj je Dajana.

En otkriva i da Čarls nije bio srećan zbog ljubavi svoje žene prema plesu. Jednom prilikom, Dajana je u Kraljevskoj operi zaplesala uz pesmu "Uptown Girl" Bilija Džoela, a reakcija aktuelnog kralja je En mnogo zabolela.

"Otišla je do Čarlsa i dok je stajala ispred njega mogla sam da osetim da je očajnički tražila njegovo odobrenje. On je rekao, 'Bravo, draga', a onda se okrenuo da razgovara sa nekim drugim. Mogla sam da osetim njegovo neodobravanje... ", priznala je En.

Iako je Dajana rekla da nikada neće zaboraviti to veče, profesorki se poverila da Čarls "nije voleo što se tako prikazuje".

Možda vas zanima

Stvari su krenule nagore, 1987. godine kada je Dajana bila uništena smrću telohranitelja i ljubavnika Berija Manakija u nesreći na motociklu. Na snimcima svog glasovnog trenera, Petera Settelena, Dajana je opisala Manakija kao svoju najveću ljubav.

Dajana je takođe rekla svom učitelju da Čarls želi da žive odvojenim životima.

"Sve što želim je da budem sa Čarlsom i da me voli, ali sada postoji samo praznina... On beži kod Kamile kad god može. To nikako ne želim. Volela bih da brak funkcioniše, ali za sada ne funkcioniše", rekla je, a zatim otkrila da je upoznala nekoga zbog koga se osećala mnogo bolje.

Bio je to major Džejms Hjuit. Obradovalo ju je saznanje da se neko brine o njoj sa nežnošću i ljubavlju, napisala je En Alan i dodala da je Dajana bolovala od bulimije i da se "stidela" da to prizna. Dajaninu bulimiju su pogoršale njene bračne nevolje.

U memoarima, En se takođe prisetila nekoliko situacija između Čarlsa i Dajane, uključujući i onu u kojoj je Dajana pripremila piknik za nju i svog muža na njegovom imanju, ali kada je Čarls ugledao sto, odmah joj je rekao: "Ne jedem napolju. Recite batleru da sve to pokupi".

"U tom trenutku je umrlo još malo nje. Njene romantične namere uništilo je nekoliko moćnih reči", napisala je En, koja je otkrila i kakav je bio Dajanin susret sa Kamilom na rođendanskoj zabavi njene sestre Anabel Eliot 1989. godine.

"Imaš sve na svetu. Muškarce koji se zaljubljuju u tebe i dvoje prekrasne dece. Šta više možete poželeti?", rekla je Kamila Dajani na šta joj je ona čvrsto odgovorila: "Želim svog supruga."

Dajana je Alanu radosno ispričala ovaj okršaj. En Alan je takođe otkrila da je princeza plesala tokom obe trudnoće i da je ona prva saznala da Dajana očekuje Vilijama. Dajana je nastup posvetila melodiji iz "Top Gun" svojim sinovima, Vilijamu i Hariju, a ne Čarlsu kako je tada pisala štampa i Netfliks hit "Kruna".

Kasnije se Alan preselila u Škotsku, a zatim u Toronto, a časovi baleta sa Dajanom su prestali. Međutim, prijateljice su i dalje ostale u kontaktu. Poslednji put kada su razgovarale,  je bilo nakon smrti Dajaninog oca Erla Spensera u martu 1992. godine i iste godine kada su se ona i Čarls zvanično razdvojili.

Pogođena Dajaninom smrću u saobraćajnoj nesreći u Parizu u avgustu 1997., ona piše u svojim memoarima:

"Na našim časovima ona je bila samo ona prava. Ples je omogućio da svetlost u njoj gori jače, a meni je ukazana izuzetna čast da budem deo toga."

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: