Aktuelno 1

08.09.2024.

8:05

Preminuo čuveni tekstopisac: Autor hita "My Heart Will Go On" iz filma Titanik

Američki tekstopisac Vilbur Dženings, koji je napisao tekst za muziku za film Titanik "My Heart Will Go On", preminuo je u 81. godini, objavio je danas Holywood Reporter.

Izvor: Tanjug

Preminuo čuveni tekstopisac: Autor hita "My Heart Will Go On" iz filma Titanik
Shutterstock/ERIK Miheyeu

Podeli:

Dženings je preminuo u svom domu u Tajleru u Teksasu prethodnog jutra.

Pokojnikova negovateljica, Marta Šerod, rekla je da je patio od ozbiljnih zdravstvenih problema poslednjih pet ili šest godina.

"Tužno vreme, smrt Vila Dženingsa, maestra, briljantnog uma i nežne duše. Vil je sa mnom delio svoje talente, uvek je bio strpljiv i velikodušan, i bio je drag prijatelj i učitelj koji je obogatio moj život na mnogo načina. Bila mi je velika čast da radim sa takvim muzičkim genijem toliko godina", napisao je muzičar Piter Volf na Fejsbuku.

Vilbur Dženings je rođen 27. juna 1944. godine u Teksasu, a radio je kao nastavnik na lokalnom koledžu, a zatim na državnom univerzitetu u Ostinu. Sarađivao je sa umetnicima kao što su Vitni Hjuston, BB King, Džo Sempl i mnogi drugi.

Pesme za koje je Dženings napisao tekstove prikazane su u 325 filmova i televizijskih emisija. Dva puta je nagrađen Oskarom, osvojio je tri Gremija i dva Zlatna globusa. Ukupno, tekstopisac ima 25 različitih nagrada.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: